Preşedintele Comisiei Europene a venit la Chişinău cu noi acorduri

leanca-barroso-gov-md
Foto:Iurie Leancă și Jose Manuel Barosso, PC: gov.md

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a sosit la Chişinău, miercuri seara. Oficialul urmează să semneze, pe 12 iunie, patru acorduri, prin care Moldova va primi susţinere financiară în valoare de circa 50 de milioane de euro pentru parcursul său european.

Oficialul a venit în capitala Moldovei însoţit de comisarul european pentru extindere şi politică europeană de vecinătate, Štefan Füle, vizita căruia nu a fost anunţată şi s-a dovedit a fi o surpriză. Premierul Iurie Leancă a întâmpinat oficialii europeni la aeroport împreună cu Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei UE la Chişinău, transmite IPN.

Oficialii nu au făcut declaraţii pentru presă, iar după sosire au plecat să ia cina într-o atmosferă neformală la o vinărie din Orhei.

După semnarea acordurilor preconizate, José Manuel Barroso şi premierul Iurie Leancă vor susţine o conferinţă de presă. Oficialul european se va întâlni cu preşedintele Nicolae Timofti şi cu şeful legislativului, Igor Corman. De asemenea, sunt prevăzute întrevederi cu liderii fracţiunilor parlamentare şi cu opoziţia comunistă. José Manuel Barroso va participa şi la deschiderea Conferinţei internaţionale a Investitorilor Moldova – UE”, organizată de către Comisia Europeană şi de Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exporturilor din Republica Moldova (MIEPO).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *