Adevărul România a prezentat în această săptămână filmului documentar „Facebook – reţeaua care ne-a schimbat viaţa”, prima inițiativă de acest gen din țara vecină.
Facebook a făcut comunicarea mai uşoară, dar nu asta e marea inovaţie pe care a adus-o reţeaua inventată de Mark Zuckerberg, pentru că oamenii comunicau destul de bine şi înainte, chiar şi aflaţi în locuri diferite ale planetei. Facebook a schimbat, înainte de toate, felul în care percepem intimitatea şi a introdus, la scară globală, un obicei: expunerea vieţii personale pe internet, scrie Adevărul.
Facebook-ul ne îndeamnă să arătăm totul: datele personale, fotografiile făcute în intimitate, locul în care ne aflăm, legăturile de prietenie, cărţile pe care le citim, muzica pe care o ascultăm, emisiunile pe care le urmărim, politicienii pe care îi susţinem. Sunt informaţii pe care, fără activarea unor setări de confidenţialitate pe care puţini ştiu sau vor să le folosească, le punem la dispoziţia celor 1,2 miliarde de oameni care folosesc această reţea.
Urmăriți mai jos documentarul „Facebook. Rețeaua care ne-a schimbat viața”
În Republica Moldova sunt circa 400.000 de utilizatori ai acestei rețele de socializare. Cel mai mare grup sunt tinerii cu vârstele între 18-24 de ani, care reprezintă 34,% din utilizatori, urmați de ce cei între vârstele de 25-34 ani – 32,6%. Totodată procentul femeilor din Moldova care sunt înregistrate pe aceasta platformă este mai mare față de cel al bărbaților: 56,7% față de 43.3%.