Dacă ai idei inovative, participă la Tabăra de Idei de la Marsilia

Marsilia-1877
Foto:PC: circuiteturistice.com

Fundația Cultural Europeană vă invită să participanți la Tabăra de Idei 2014, care va avea loc la Marsilia, în perioada 23 -25 octombrie. Vor fi selectate pentru participare cele mai bune 50 de idei.

Organizatorii vă invită să prezentaţi o idee inovatoare şi îndrăzneaţă pentru a dezvolta potențialul europenilor de a se angaja în redefinirea şi modelarea “spaţiilor publice”. 50 de idei vor fi selectate pentru a participa la tabără.

Tabăra va fi atât un loc de întâlnire cât și de lucru asupra dezvoltării ideii fiecărui participant. Vor fi organizate ateliere ce vor viza metodologiile, planurile de realizare în practică a ideii propuse. Tabăra de idei va oferi un spaţiu inspiraţional în care ideile fertile vor avea ocazia să fie ”polenizate”, favorizând astfel apariţia proiectelor şi a parteneriatelor comune. Va oferi participanților posibilitatea:

#1. Să cerceteze şi să dezvolte mai departe ideile proprii
#2. Să facă schimb de cunoştinţe şi să găsească noi colaborări
#3. Să se inspire şi să creeze conexiuni cu alți specialişti care lucrează în domeniul culturii şi al comunităţilor
#4. Să exploreze şi să gândească noi alternative democratice

25 dintre cele mai inovative idei vor fi selectate și premiate cu un grant de până la 10 000 EUR, care va fi destinat investițiilor în idea ta: plan de afaceri, materiale necesare, acoperire media, etc.

Orarul activităților:

#1. 15 mai – lansare apelului pentru idei
#2. 15 iulie – termenul limită pentru depunerea ideilor
#3. 5 septembrie – anunțarea celor 50 de idei selectate
#4. 23-25 octombrie – Tabăra de idei la Marsilia
#5. 17 noiembrie – termenul limită de prezentare a propunerilor
#6. Mijlocul lunii decembrie – anunțarea celor 25 idei câștigătoare, ce vor fi premiate.

Eligibilitate:

Apelul este deschis iniţiativelor individuale, colective sau organizaţiilor ce activează în domeniul artistic şi cultural, precum şi în alte sectoare ale societăţii – mediul academic şi educaţional, mișcări ecologiste, comerţ şi industrie, sănătate şi asistenţă socială, drepturile omului, etc. Participanţii pot reprezenta domeniul privat, public sau social, şi ar trebui să se bazeze sau să activeze în Europa.

Proiectele trebuie realizate în engleză, cunoașterea limbii engleze fiind un criteriu esențial. Aplicanții pot participa cu o singură idee.

Beneficii: Participanților li se va asigura călătoria și cazarea în timpul șederii în Marsilia.

Pentru a aplica, completează formularul de înregistrare aici. Data limită de aplicare este 15 iulie, 2014. Mai mult detalii, aflați din apelul oficial.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *