BAC 2014: 12 elevi au primit examenul în engleză în locul celui la franceză

bac
Foto:PC: expresspress.ro

Un incident a avut loc ieri în timpul examenului de bacalaureat la limba străină, susținut ieri de candidați, la centrul de BAC de la Liceul „Natalia Gheorghiu” din Chișinău. Astfel, 12 elevi au primit pentru examenul la limba franceză teste tipărite în engleză.

Anatol Topală în cadrul briefingului organizat de Ministerul Educației privind desfășurarea examenului de bacalaureat la limba străină a subliniat că de vină sunt candidații, care nu au indicat corect, în borderoul disciplinelor pentru examen, limba de străină pe care au studiat-o.

„Am solicitat explicații pe acest caz. Pot să demonstrez că este și vina candidaților și a persoanelor din liceu care au completat baza de date. Avem documentul în care fiecare candidat a semnat, și cei care au introdus datele în bază și cei care au verificat. Vedem în document că au solicitat teste la limba franceză doar opt și cei 12 lipsesc. În afară de aceasta, vreau să menționez că fiecare candidat și-a verificat în acest document ce examene vor susține. În luna aprilie a fost deschisă baza pentru fiecare candidat, unde ei identificându-se cu codul personal, au putut să-și verifice datele personale și cele ce țin de examenele de bacalaureat. Acest interval a fost de 10 zile în care și candidații și comisiile din școli care au introdus informația să verifice încă o dată datele introduse”, a declarat Anatol Topală vis-a-vis de acest incident.

Acum urmează ca acești elevi să susțină examenul în sesiunea de BAC suplimentară care va avea loc în perioada 16 – 23 iulie 2014.

Reamintim că marți, 10 iunie curent, peste 23 de mii de absolvenții ai liceului au susținut proba la limba străină. La al treilea examen au fost eliminați 34 de candidați, după ce aceștia au încercat să introducă materiale interzise sau să copieze la proba de examen.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *