Cele mai sănătoase alimente ale verii pe care să nu le ocolești

collagewww
Foto:PC: pinterest.com

Fructele şi legumele nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta, în general. Dar aceste cinci alimente trebuie puse în fruntea listei. De consumat oricând, oriunde.

Nici nu ne vine să credem că este vară. Oficial, sezonul fructelor şi legumelor proaspete este declarat deschis, iar mesele se transformă, încet-încet, în adevărate pachete de vitamine. Că e bine să consumi zilnic fructe şi legume ştim cu toţii. Însă care sunt acele alimente pe care le poţi consuma oricând şi oriunde, în orice cantităţi?

Ei bine, vara aceasta ai liber la următoarele alimente, ne sugerează glamourmagazine.ro.

#1. Roșii. Conţin o doză mare de licopen – ceea ce ne va feri de ameninţarea cancerului şi va proteja pielea împotriva razelor arzătoare ale soarelui.

 

Roșii împotriva razelor uv PC: pinterest.com
Roșii împotriva razelor uv PC: pinterest.com

#2. Afinele. Da, ştim deja că acestea conţin antioxidanţi puternici, că au o doză masivă de vitamina C, fibre şi mangan (extrem de important pentru dezvoltarea sănătoasă a oaselor şi pentru buna funcţionare a metabolismului).

 

Afine PC: pinterest.com
Afine PC: pinterest.com

#3. Porumbul. Fiert, copt, chiar nu contează: departe de a fi doar o garnitură perfectă la picnic, porumbul conţine acei antioxidanţi care îţi protejează ochii de razele soarelui.

 

Porumb PC: pinterest.com
Porumb PC: pinterest.com

#4. Pepenele roșu. Este superhidratant (are un conţinut de 90% apă), are un conţinut caloric scăzut şi conţine vitamina C şi licopen (antioxidanţii puternici care luptă împotriva cancerului).

 

PC: pinterest.com
PC: pinterest.com

#5. Zmeura. Fructele acestea sunt extraordinare: au 8 grame de fibre la fiecare cană, ceea ce ajută la pierderea în greutate. Aşadar, consumate zilnic, te pot ajuta să pierzi kilogramele în plus. Atenţie: nu le combina cu zahăr sau smântână: efectul nu va mai fi acelaşi.

 

PC: pinterest.com
PC: pinterest.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *