Top 9 filme în care apar plaje și paradisuri tropicale

collagetftf
Foto:Filme în care apar plaje și paradisuri tropicale PC: colaj #diez

Căldura de afară ne alungă trup și suflet pe plajele însorite. Râvnim la o vacanță îndepărtată pentru armonie interioară, liniște și amintiri, pentru că pe fundalul sunetului de valuri, se nasc idile și se reaprind iubirile. Weekend-ul acesta mergem la plajă, în fața calculatorului. Vizionare plăcută.

#1. The Impossible (2012)

The Impossible este povestea impresionantă a unei familii captive, alături de alte mii de străini, în timpul uneia dintre cele mai mari catastrofe naturale din istorie. Teroarea este însă diminuată de compasiunea, curajul şi bunătatea oamenilor, în cele mai negre ore din vieţile lor.

Maria, (Naomi Watts), Henry (Ewan McGregor) şi cei trei copii îşi încep vacanţa de iarnă în Thailanda, aşteptându-se la câteva zile de relaxare într-un paradis tropical. În dimineaţa zilei de 26 decembrie, în timp ce familia se afla la piscină, se aude un zgomot asurzitor. Imediat după aceea, un val uriaş se îndreaptă spre toţi cei de acolo.

 

#2. Never let me go (2010)

Bazat pe apreciatul bestseller al lui Kazuo Ishiguro (The Remains of the Day), NEVER LET ME GO este o remarcabilă poveste de dragoste, pierdere şi adevăruri ascunse. În roman, el pune întrebarea fundamentală: Ce ne face umani? Acum, regizorul Mark Romanek (ONE HOUR PHOTO), scenaristul Alex Garland (28 DAYS LATER, SUNSHINE) şi DNA Films aduc pe ecran povestea sfâşietoare şi emoţionantă a lui Ishiguro.

Kathy, Tommy şi Ruth (Keira Knightley) îşi petrec copilăria în Hailsham, un internat britanic aparent idilic unde descoperă un secret sumbru şi obsedant despre viitorul lor. Pe măsură ce lasă în urmă adăpostul şcolii şi se apropie inexorabil de soarta devastatoare care îi aşteaptă ca adulţi, ei trebuie să facă faţă şi sentimentelor profunde de iubire, gelozie şi trădare care ameninţă să îi despartă.

 

#3. A Perfect Getaway

Una dintre cele mai frumoase şi izolate plaje din Hawaii, un paradis natural neexplorat de prea multă lume, care le-ar putea satisface spiritul de aventură. Făcând drumeţii în sălbăticie şi urmând poteci neumblate de pas omenesc, cei doi tineri îi întâlnesc pe Nicko şi Gina care le vorbesc despre un cuplu de însurăţei care au fost ucişi în mod brutal pe insulă, făcându-i să se gândească la posibile căi de scăpare dintr-o situaţie periculoasă.

În mijlocul naturii nimic nu este ceea ce pare, mai ales atunci când identitatea acestui cuplu de psihopaţi periculoşi rămâne în continuare necunoscută. În acest paradis, ce s-a transformat pe nesimţite în iad, nimeni nu este în siguranţă. Din acest joc de-a şoarecele şi pisica scapă cine poate.

 

#4. Creation

Ce se întâmplă atunci când un om de ştiinţă de renume mondial, strivit de pierderea fiicei lui mai mari, concepe o carte care se va dovedi non-existenţa lui Dumnezeu. Aceasta este povestea lui Charles Darwin şi a lucrarii “Originea speciilor”. Filmul descrie începutul unei revoluții morale și religioase, începutul unei teorii ce va afecta lumea întreagă de-a lungul timpului. Totul se petrece într-un mic sat englez, unde un om simplu trăiește în două lumi diferite. Într-una el este fidel familiei și are parte de o căsnicie pasională iar în cealaltă trebuie să facă față celei mai periculoase idei din istorie, precum şi să dezvolte o teorie ce va fi în cele din urmă salvată de la dispariţie de logica simplă a unui copil.

 

#5. Blue Crush

Nimeni nu se interpune între Anne Marie (Kate Bosworth) şi placa ei de surf. Locuieşte într-o colibă pe plajă împreună cu trei colege de cameră, inclusiv rebela soră mai tânără, ea se trezeşte înaintea răsăritului, în fiecare dimineaţă, să cucerească valurile şi numără zilele până la concursul de surf Rip Masters.
Se deplasează în Hawaii fiind singură, Anne Marie găseşte tot ce are nevoie în scenele de surf pline de adrenalină până îl întâlneşte pe Matt Tollman (Matthew Davis). Îi place sau nu, Anne Marie se îndragosteşte de Matt.

 

#6. The Beach (2000)

Richard (DiCaprio) este un tânăr american pregătit să-și riște viața pentru un singur lucru: explozia de adrenalină pe care o poți atinge numai prin cea mai mare aventură. Dar el descoperă că, pe măsură ce intensitatea trăirilor crește iar miza devine din ce în ce mai mare, dorința devine și mai puternică dar și aventura devine mai periculoasă.

 

#7. Partir (2009)

Suzanne este căsătorită de foarte mulţi ani cu doctorul de succes Samuel, are doi copii adolescenţi pe nume David şi Marion, locuieşte în sudul Franţei şi a renunţat la profesia ei de fizioterapeută pentru a se dedica familiei. Întrucât mariajul lor a devenit o formalitate, iar sentimentele de iubire şi afecţiune au dispărut treptat dintre soţi, Suzanne decide să îşi alunge plictiseala construindu-şi un cabinet de fizioterapie şi reflexoterapie în curtea din spate a casei; se întoarce, astfel, la activitatea pe care odinioară o practica cu plăcere.

 

#8. Barbara (2012)

După ce depune cerere de emigrare în Germania de Vest, Barbara este arestată şi trimisă forţat undeva în provincie, în nordul RDG. Aici rămâne sub observaţia Securităţii Statului, motiv pentru care Barbara păstrează distanţa faţă de cei din jur şi aşteaptă, căci iubitul ei îi pregăteşte fuga în Vest. Doar că atenţia pe care i-o acordă doctorul-şef al spitalului, Andre, o va face treptat să se deschidă… Film laureat cu Ursul de Argint pentru regie la festivalul de la Berlin.

 

#9. The Return (2003)

Revenit acasă după 12 ani de absenţă, tatăl îi surprinde pe cei doi fii, Andrei şi Ivan, cu atitudinea sa agresivă. Decis să le dea o lecţie de bărbăţie în mijlocul naturii, noul sosit îşi duce băieţii într-o călătorie de weekend. Dar evenimentele iau o întorsătură tragică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *