Top 10 politicieni din Moldova: Mark Tkaciuk a urcat 30 de poziții

collage
Foto:Unii din politicienii prezenți în Top 10 cei mai influenți politicieni pentru luna mai

Centrul de Analiză Politicon a publicat rezultatele Topului lunar a celor mai influenți politicieni din Republica Moldova.

La realizarea topului lunii mai 2014 au participat 27 de experți. Criteriile obligatorii de apreciere sunt următoarele:

– influența reală asupra deciziilor politice majore din țară;
– popularitatea publică;
– vizibilitatea în sursele media;
– perspectivele politice.

#10 Ministrul Agriculturii și al Industriei Alimentare, Vasile Bumacov

Vasile Bumacov, PC; www.europalibera.org
Vasile Bumacov, PC: europalibera.org

Vasile Bumacov poziția căruia în TOP 10 se datorează faptului că Bumacov gestionează cel mai important, dar totodată şi unul dintre cel mai complicate, domenii ale economiei Republicii Moldova

#9 Marian Lupu

Marian Lupu, PC: actualitati.md
Marian Lupu, PC: actualitati.md

Președintele PDM și președintele fracțiunii parlamentare a democraților, Marian Lupu, ca și Dorin Chirtoacă se regăseşte tradiţional în a doua jumătate a „Top 10”.

#8 Mark Tkaciuk

Mark Tkaciuk, PC: independent.md
Mark Tkaciuk, PC: independent.md

Ideologul PCRM, Marc Tkaciuk, a intrat în premieră în primii zece politicieni din Republica Moldova. Locul lui Tkaciuk în Top 10 se datorează relevanței acțiunii politice de părăsire a fracțiunii parlamentare comuniste, decizie care a fost cu abilitate oferită pentru mediatizare de „cardinalul gri” al PCRM. Însă, cu o mare doză de probabilitate, putem presupune că el nu se va menține în „Top 10” și în lunile următoare. Asta deoarece înclină constant spre a neglija informarea corectă a publicului larg despre pașii politici întreprinși.

#7 Dorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă, PC: tribuna.md
Dorin Chirtoacă, PC: tribuna.md

Primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă, tot el prim-vicepreședintele PL, indiferent de fluctuațiile de pe scena politică moldovenească, ocupă stabil un loc bine determinat în ierarhia politicienilor din Republica Moldova.

#6 Nicolae Timofti

Nicolae Timofti, PC: curentul.md
Nicolae Timofti, PC: curentul.md

Reieșind din abordările politice, devenite deja tradiționale pentru Timofti, putem presupune, cu o doză mare de veridicitate, Președintele Moldovei își va menține în continuare poziția.

#5 Vladimir Voronin

Vladimir Voronin, PC: NATO.int
Vladimir Voronin, PC: NATO.int

Voronin a reușit din plin să beneficieze de prilejul oferit de sărbătorile tematice ale lunii mai, folosindu-le la randament politic maxim pentru propria imagine politică. Voronin rămâne a fi unul dintre cei mai influenți politicieni din Republica Moldova, indiscutabil cel mai influent politician de opoziție. Însă pozițiile lui nu au fost contabilizate încă pe deplin după scandalul plecării din fracțiunea parlamentară a ideologului PCRM, Marc Tkaciuk.

#4 Igor Corman

Igor Corman, PC: epochtimes-romania.com
Igor Corman, PC: epochtimes-romania.com

În luna mai, președintele parlamentului și vice președintele PDM, Igor Corman, încercând să nuanțeze cât mai mult abordările politice ale partidului, a provocat ambiguități în percepția publică a propriei personalități. Declarații de genul „integrarea europeană nu mai reprezintă o prioritate” creează percepția unei fermități mai puțin accentuate la Corman în promovarea cursului european al Republicii Moldova.

#3 Natalia Gherman

Natalia Gherman, PC: evz.ro
Natalia Gherman, PC: evz.ro

Alături de Iurie Leancă, viceprim-ministru și ministrul Afacerilor Externe și al Integrării Europene, Natalia Gherman, beneficiază foarte mult de succesul extern al Republicii Moldova pe direcția integrării europene.

#2 Vlad Filat

Vlad Filat, PC: afp.com
Vlad Filat, PC: afp.com

Luna mai a fost una de succes pentru liderul liberal-democraților, care a participat la mai multe acțiuni interne, însă, în mod special, s-a remarcat prin câteva vizite internaționale de răsunet. Îndeosebi se remarcă vizita de o săptămână în SUA, care i-a adus lui Filat un surplus major de imagine.

#1 Iurie Leancă

Iurie Leancă, PC: epochtimes-romania.com
Iurie Leancă, PC: epochtimes-romania.com

Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, continuă să fie preferatul experților, el acumulând cel mai reprezentativ punctaj politic pe valul succeselor de europenizare a Republicii Moldova. Leancă în calitate de prim-vicepreședinte al PLDM are misiunea nu numai să capitalizeze succesele pe direcția integrării europene în folosul propriei imagini politice, dar și să transfere imaginea pozitivă asupra partidului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *