Barack Obama: „Nu vom accepta niciodată încălcarea suveranităţii Ucrainei”

_75290542_75290541
Foto:Petro Poroșenko și Barack Obama, PC: www.bbc.co.uk

În cadrul primei sale călătorii în Polonia, preşedintele ales al Ucrainei, Petro Poroşenko, a avut o întrevedere, la Varşovia, cu liderul de la Casa Albă, Barack Obama şi secretarul american de stat, John Kerry.

Preşedintele american, Barack Obama, a condamnat, miercuri, “agresiunea” Rusiei în Ucraina, după ce i-a promis preşedintelui ucrainean ales Petro Poroşenko susţinerea Statelor Unite pe termen lung, transmite Mediafax.

„Nu vom accepta niciodată ocuparea Crimeii de către Rusia, nici încălcarea suveranităţii Ucrainei”, a declarat el, subliniind că libertatea în Europa nu este în mod automat “garantată”, într-un discurs susţinut la Varşovia.

Marţi, preşedintele american a propus un miliard de dolari pentru dislocarea de noi forţe americane, terestre, aeriene şi navale, în Europa de Est, preocupată de criza ucraineană.

Această “iniţiativă pentru a asigura Europa” trebuie aprobată însă de Congres. Ea trebuie să servească şi dezvoltării capacităţilor ţărilor care nu sunt membre NATO, cum ar fi Ucraina, Georgia şi R. Moldova, pentru a le permite să coopereze cu Statele Unite şi aliaţii lor occidentali şi să-şi consolideze propria apărare, a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *