(video) „Arată-mi sânii tăi!” – campanie de prevenire a abuzurilor sexuale pe internet

sani2
Foto:Secvență din spotul de promovare a campaniei PC: captură youtube

Organizaţia MediaPoint dă start campaniei “Copilul tău merită un acces sigur şi echilibrat la internet”, campanie ce îşi propune să informeze şi să educe populaţia despre riscurile şi părţile negative ale spaţiului cibernetic.

Aproximativ 10% dintre minorii din Republica Moldova sunt abuzaţi în spaţiul virtual. Asta ne spune un studiu realizat de UNICEF, dar datele reale ar putea fi mai grave.

Internetul, pe lângă menirea lui de facto, devine tot mai des un spaţiu în care minorii sunt expuşi riscului de a fi abuzaţi.  Acest lucru se datorează lipsei educaţiei şi lipsei atenţiei necesare pe care trebui e să o acorde părinţii copiilor care petrec un timp îndelungat în faţa monitorului.

 

Exemplu de mesaje pe care le pot primi tinerii PC: captură youtube
Exemplu de mesaje pe care le pot primi tinerii PC: captură YouTube

Abuzurile din spaţiul cibernetic nu se reduc doar la materiale cu un conţinut sexual, la care minorii au acces fără prea multe bătăi de cap, dar şi la atacuri la persoană, violenţă, hărţuire. O mulţime de site-uri, aparent inocente, sunt doar la distanţa unui click pentru a expune un copil la conţinuturi abuzive.

Problema pe care o abordăm este una ce poate afecta pe oricine fără excepţie, este doar o chestiune de timp până când un alt copil poate fi expus violenţei în spaţiul virtual şi asta nu se referă doar la conţinuturi care nu sunt adecvate vârstei, dar şi la atacuri violente din partea altor minori. Situaţia devine cu atât mai gravă, cu cât se măreşte numărul de utilizatori ai reţelelor de socializare, la care au acces toate grupele de vârstă, astfel severitatea problemei creşte cu fiecare secundă.

Organizaţia MediaPoint dă start campaniei “Copilul tău merită un acces sigur şi echilibrat la internet”, prin care ne propunem să informăm populaţia despre riscurile ascunse ale internetului, despre pericolul la care sunt expuşi minorii de fiecare dată când accesează un site necunoscut şi despre multe alte nereguli ce se produc în spaţiul virtual.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *