Cele mai curioase produse de la primul târg al producătorilor autohtoni

collage moldmart
Foto:PC: colaj #diez

Rețetele tradiționale sunt la mare căutare în ziua de azi. Și ce metodă poate fi mai eficientă decât orientarea spre producătorii autohtoni atunci când este vorba de produse de panificație, lactate, mezeluri și chiar fructe de pădure. Le găsești pe toate la MoldMart – târgul producătorilor autohtoni.

Casa del Pane

Produsele brutăriei „Casa del Pane”
Produsele brutăriei „Casa del Pane”
Produsele brutăriei „Casa del Pane”
Produsele brutăriei „Casa del Pane”

Pâinea constituie un aliment principal, care se consumă zilnic iar producerea ei împreună cu a celorlalte specialități de panificație, a constituit dintotdeauna o preocupare esențială. Aplicând rețete și tehnologii adecvate, brutăria Casa del Pane oferă o gamă variată de produse în scopul satisfacerii cerințelor crescânde și tot mai diversificate ale populației.

Începută ca o mică afacere familială, brutăria Casa del Pane fabrica la început produse de panificație doar la comandă, în cantități mici, folosind făina clientului. Casa del Pane a cunoscut însă, o dezvoltare rapidă și astfel producția a crescut treptat, iar aria de desfacere s-a lărgit.

„Clientul nostru, stăpânul nostru” – este deviza după care brutăria se conduce, având misiunea de urmări creșterea continuă a calității și siguranței produselor și serviciilor. Brutăria este alături de consumatori prin produse gustoase și hrănitoare necesare unui stil de viață sănătos: tradiționalele pâini și cornuri speciale, foietaje cu diferite umpluturi, cozonaci.

Iată câteva din cele mai interesante produse pe care le găsim la Casa del Pane:

#1. Pâine de secară „Haiduc” (Fabricat din făină de grâu c/s, făină de secară, drojdie de panificație, sare iodată, apă potabilă, zahăr)
#2. Pâine cu cartofi (găsești rețeta aici)
#3. Tort „Brioche” cu ciocolată (faină de calitate superioară, ouă, zahăr, brioche, drojdie, margarină, cremă de ciocolată, lapte)

Mezeluri de la „Mezelbrav”, Brăviceni

Produsele „Mezelbrav”
Produsele „Mezelbrav”
Produsele „Mezelbrav”
Produsele „Mezelbrav”

Micul stand dedicat mezelurilor Mezelbrav este datorat fabricii din satul Brăviceni, unde afacerile locale înfloresc la tot pasul. Este și cazul lui Ion Frumusachi, care și-a început afacerea în Domulgeni, în curtea căruia se prepară peste o sută de kilograme de șuncă și cârnați zilnic. Ion a decis ulterior, să-şi extindă afacerea în satul Brăviceni, raionul Orhei, unde cu ajutorul unui proiect finanţat de polonezi, pune pe roate o mini fabrică de mezeluri.

Mezelarul din „capitala șuncii” recomandă cu încredere specilităţile sale, care sunt ecologice, întrucât, Ion nu cumpără animale de la fermă, ci doar din curţile sătenilor din zonă. Cumpărătorii se orientează din ce în ce mai mult spre producătorii autohtoni care reușesc să aducă un plus de calitate. Ești mai sigur știind că cumperi șuncă produsă în curtea unui fermier dintr-un sat moldovenesc.

Produse pe care le găsiți la Mezelbrav:

#1. Salam de casă MezelBrav
#2. Piept de porc Mezelbrav
#3. Tobă în stomac de porc
#4. Sângerete Mezelbrav

HEUVELLAND – cașcaval GOUDA și produse lactate proaspete

Produsele „Heuvelland”
Produsele „Heuvelland”
Produse de la „Heuvelland”
Produse de la „Heuvelland”

Satul Logofteni din raionul Fălești ne spune o altă poveste de succes a producătorilor autohtoni, unde cu ajutorul guvernului olandez, activează o fabrica de prelucrare a laptelui. Fabrica produce, alături de cașcavalul GOUDA și produse lactate proaspete precum: lapte, frișcă, brânză de vaci, brânză moale în asortiment și unt, produse 100% naturale, fără conservanți și alte adaosuri suplimentare. Acestea sunt produse la cele mai înalte standarde, fabrica fiind dotată cu utilaje de ultimă generație și laborator propriu de testare.

Caşcavalul „GOUDA”, produs după tehnologie olandeză se comercializează în asortiment:

#1. „Gouda Tradiţional” – cel mai tânăr caşcaval, în dependenţă de termenul de fermentare – un gust plăcut, tradiţional de caşcaval.
#2. „Gouda Original” – un gust original de paprică, un aspect foarte atrăgător şi de o calitate gustativă sporită.
#3. „Gouda Excelent” – cașcaval mediu de tare, mai sărat, având un termen de fermentare de la 2 luni.
#4. „Gouda Regina” – caşcaval tare, sărat, cu termen de fermentare de la 9 luni.

Vin de mure, mure congelate și alte produse din mure

Produse din mure
Produse din mure
Mure cultivate în Moldova
Mure cultivate în Moldova

Raisa Ghimp este fermierul care încearcă să reinventeze agricultura de la noi din țară, aducând pe piață produse originale din mure. Doamna Ghimp a început afacerea cu mure în 2006. Ulterior, și-a dezvoltat ideea, produsele din mure putând fi găsite acum și la MoldMart. Fermierul recomandă cu încredere consumul de mure, pentru că acestea ar conține „elixirul tinereții”.

#1. Vin de mure – de departe cel mai interesant și mai inovativ produs. Acesta este produs după aceeași tehnică ca și vinul din struguri, doar cu un adaos mai mare de zahăr.
#2. Gem de mure
#3. Mure zdrobite cu zahăr
#4. Nectar de mure

Vă așteptăm la MoldMart pentru a beneficia de produse realizate la noi acasă, în satele Moldovei!

Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook MoldMart.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *