BAC 2014: Alolingvii susțin prima probă la limba și literatura română

IMG_5908
Foto:Cabinetul din incinta liceului Spiru Haret unde candidații urmează să susțină examenele de bacalaureat. 01.06.2014 PC: #diez Cember Olesea

Elevii alolingvi din clasa a XII-a susţin astăzi, 3 iunie, primul examen din sesiunea de bacalaureat 2014. Cei 4.348 de candidaţi scriu proba la limba şi literatura română, în 68 centre de bacalaureat.

Examenul va începe la ora 09:00 şi va dura 3 ore academice. Plicurile în care se păstrează sigilate testele vor fi duse la centrele de BAC şi deschise la ora 09:00. Preşedintele centrului va deschide plicul pe latura indicată la radio de către Agenţia de Evaluare şi Examinare. În cazul în care pachetul cu materialele de examene a fost deschis în alt mod decât cel indicat, examenul în instituţia respectivă se anulează, relevă IPN.

Acces în sălile de examen au doar elevii, membrii comisiei naţionale de examene, preşedintele centrului de bacalaureat şi persoanele delegate de către comisia raională sau municipală de examene. Este interzis accesul altor cadre didactice, neimplicate în examen, a părinţilor şi a personalului tehnic. Accesul absolvenţilor în sălile de examen este permis doar după prezentarea actului de identitate. Absolvenţii vor sta câte unul în bancă, fiind repartizaţi în ordinea alfabetică prevăzută de listele afişate pe panourile informative din cadrul instituţiilor de învăţământ.

În total, anul acesta sunt deschise 104 centre de bacalaureat. Testele candidaţilor vor fi verificate în două centre naţionale. Absolvenţii vor afla rezultatele pe 27 iunie, după finalizarea examenelor, şi au la dispoziţie 48 de ore pentru a contesta nota. Notele vor fi afişate pe uşa centrului de bacalaureat.

Şefa Serviciului de presă a Ministerului Educaţiei, Violina Lavric, a menţionat că elevii vor fi monitorizaţi în timpul examenelor prin intermediul camerelor video. În cazul în care vor exista suspiciuni că unul dintre candidaţi copiază, acesta va fi rugat să prezinte obiectele pe care le deţine. În cazul în care va refuza să se conformeze, acesta va fi verificat cu ajutorul detectorului de metale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *