(video) Un elev din clasa întâi știe mai multe decât cei care urmează să susțină BAC-ul

andrei
Foto:PC: Captură video

Un elev din clasa întâi de la liceul Gheorghe Asachi din Capitală îi bate la istorie pe cei din clasa a 12-a. Micuțul știe atât de multe în acest domeniu, încât îi lasă cu gura căscată pe cei care în câteva zile urmează să susțină bacalaureatul.

Profesorii spun că el este un mic geniu și ca în liceul lor nu s-a mai pomenit un astfel de copil-minune. Așa că se gândesc serios dacă la anul să-l promoveze în clasa a doua cum ar fi normal sau să-i permită să pășească niște clase, transmite ProTV Chișinău.

Micul elev, Andrei Mazepa, a fost invitat în clasa a 12-a ca să le dea o lecție celor care în doar câteva zile urmează să susțină bacalaureatul la istorie. Plin de sine și sigur pe cunoștințele sale, băiețelul le-a povestit colegilor săi mai mari diferite teme din istorie, de la geto-daci până la confruntările actuale din Ucraina.

Apoi, a urmat o confruntare direct. Neîncrezători că un puști ar putea să-i întreacă, elevii dintr-a 12-a, l-au luat la întrebări. Niciuna nu s-a dovedit a fi o capcana pentru Andrei. Apoi a fost ploaia de întrebări în sens invers. Așa că până și cei cu note de nouă și zece la istorie au rămas muți de uimire.

Ludmila Groian, profesoară de istorie în liceul teoretic „Gheorghe Asachi”: „Are o memorie fenomenala. Este un caz extrem de rar când un copil citește o dată și nu mai uită.”

Dar dacă la istorie, Andrei este de nota 20, la alte discipline, este în rând cu colegii săi din clasa întâi. Părinții lui Andrei spun ca el a început destul de devreme să citească și foarte curând a pășit peste cărțile cu povești pentru copii, alegând volume serioase.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *