Stagiile de practică sunt necesare pentru a stimula încadrarea tinerilor în câmpul muncii

SCAR_Onesti_1
Foto:PC: moldpress.info

Comisia protecţie socială, sănătate şi familie, în comun cu Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, au organizat consultări publice asupra proiectului privind stagiile de practică. La dezbateri au participat reprezentaţi ai societăţii civile, sindicatelor şi administraţiei publice centrale de specialitate.

Deputatul PLDM, Vladimir Hotineanu, preşedintele Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, a explicat necesitatea acestui proiect şi a susţinut că statul trebuie să facă mai mult pentru tineri.

Iniţiatorul proiectului, liberal-democratul George Mocanu, a punctat principalele modificări făcute în legislaţie şi a explicat participanţilor de ce este necesară votarea proiectului într-un timp cât mai scurt. „Este un proiect de lege care deschide oportunităţi noi pentru tineri. Autorităţile publice vor scoate la concurs stagii de practică: 10% din numărul de angajaţi. Mai mult, prin votarea acestui proiect de lege, stagiile de practică vor fi considerate experiență de muncă”, a precizat deputatul PLDM.

Participanţii la consultări au confirmat că proiectul dat este unul util și necesar pentru societate. „Noi susţinem ideea stagiilor de practică, dar ne-am dori să se meargă mai departe: există ucenicia sau internship-ul, forme prin care statul poate stimula angajarea tinerilor”, a declarat Alexandru Petrov, secretar general la CNTM.

Și Chiril Lucinschi, preşedintele Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, a intervenit, specificând că proiectul de lege trebuie votat, iar Guvernul ar urma să propună regulamente care să facă legea funcţională.

Concluzia dezbaterii, susținută în unanimitate de participanţii la consultări, a fost că inițiativa legislativă oferă mai multe drepturi tinerilor, iar Comisia protecţie socială, sănătate şi familie va propune proiectul de lege pentru a fi votat în lectura a doua.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *