(grafic) Agricultorii nu mai sunt cei mai prost plătiți moldoveni

Fragole_biologiche
Foto:PC: naturapiu.eu

Biroul Naţional de Statistică relatează că, în luna martie 2014, câștigul salarial mediu nominal brut a fost de 3.912,4 lei, înregistrând o creștere cu 7,3% faţă de luna martie 2013.

În sfera bugetară câștigul salarial mediu a constituit în luna martie curent 3.471,1 lei. În sectorul economic (real) câștigul salarial a înregistrat 4.095,6 lei.

Angajații din agricultură nu mai sunt cei mai prost plătiți moldoveni. Câștigul salarial mediu al lucrătorilor din această sferă a constituit în luna martie curent 2.596,1 lei, cea ce constituie cu 255,8 lei mai mult comparativ cu luna februarie a anului curent. Cel mai mic salariu mediu în Republica Moldova l-au primit lucrătorii din domeniul artei și cei care se ocupă cu activități de recreere și de agrement. În particular, în martie 2014, acesta a fost de 2.491,5 lei.

Potrivit BNS, cel mai mare salariu mediu pe țară l-au primit lucrătorii din domeniile IT și comunicații – 8.932,0 lei, fiind urmați de lucrătorii din sectorul financiar și de asigurări care au ridicat salarii până la 7.963,7 lei.

salarii

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *