Patruzeci de morţi la Doneţk, unde armata a preluat controlul asupra aeroportului

_75113108_75113107
Foto:PC: bbc.co.uk

Patruzeci de persoane – 38 de combatanţi şi doi civili – au fost uciși în confruntările care au început luni, între armata ucraineană şi insurgenţi proruşi, pentru preluarea controlului asupra aeroportului de la Doneţk, în estul separatist, a anunţat primarul oraşului.

În paralel, autorităţile de la Kiev au anunţat că au preluat controlul total asupra aeroportului, unde luni au avut loc confruntări violente, transmite Mediafax.

Rebelii proruși au ocupat aeroportul luni dimineața. Soldații ucraineni au ocupat aeroportul și au combătut contra atacurile rebelilor. Conflictul s-a escaladat după ce noul ales Președinte a Ucrainei, Petro Poroșenko a anunțat că vrea dialog cu Rusia pentru a pune capăt crizei. El a menționat că dorește să se întâlnească cu oficialii ruși luna viitoare, după o vizită în Polonia, unde se va întâlni cu oficialii din SUA și Uniunea Europeană, transmite BBC.

Reamintim că Petro Poroșenko a fost ales Președintele Ucrainei și conform rezultatelor preliminare, pentru Poroșenko au votat 54,08% din alegători. Poroșenko a mai promis în campania electorală că va restabili ordinea în provinciile separatiste din est și va normaliza în trei luni relațiile cu Rusia. „Îl cunosc bine pe Putin, este un negociator redutabil și dificil”, a spus el, declarându-se încrezător că va reuși să ajungă la un compromis cu liderul de la Kremlin în toate problemele, mai puțin în ce privește „orientarea pro-europeană a Ucrainei” și Crimeea, despre care a spus că „este și va rămâne ucraineană”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *