Ministrul de Externe Norvegian salută progresele Moldovei în integrarea europeană

20131018-003_5140861a
Foto:Børge Brende, PC: ba.no

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, Børge Brende, aflat în vizită de lucru în Republica Moldova.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat agenda europeană a Republicii Moldova, situația internă și evoluțiile din regiune.

Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii cu privire la progresele înregistrate de țara noastră în procesul de apropiere de Uniunea Europeană. Președintele Parlamentului a reiterat determinarea Republicii Moldova de a avansa pe calea integrării europene, menționând interesul autorităților de la Chișinău privind cointeresarea regiunii transnistrene în implementarea Acordului de Asociere la UE, care va fi semnat la 27 iunie curent.

Igor Corman a exprimat gratitudine autorităților norvegiene pentru extinderea asistenței destinate dezvoltării Republicii Moldova în diverse domenii prioritare, în special prin intermediul Misiunii Norvegiene de Experţi pentru Supremaţia Legii în Moldova. „Suntem recunoscători pentru decizia de a extinde cu circa 20 de milioane de coroane norvegiene volumul asistentei acordate Republicii Moldova”, a menționat șeful Legislativului.

La rândul său, Børge Brende a salutat progresele țării noastre în procesul de integrare europeană, inclusiv liberalizarea regimului de vize cu UE, exprimând susținerea Norvegiei pentru parcursul european al Republicii Moldova. „Este important să arătăm că Norvegia susține eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova, având în vedere situația dificilă din regiune”, a declarat oficialul norvegian.

Reamintim că Ministrul Norvegian a avut întrevedere și cu Ministrul de Externe din Moldova, Natalia Gherman.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *