(video) Gala Absolventului 2014. Cei mai buni absolvenți din Chișinău au fost premiați

collage4
Foto:Lucia Stegărescu, Stepan Dimitrov, Nicolae Şapoval și Valeria Paşu sunt cei mai buni elevi din municipiul Chișinău

Cei mai buni elevi din municipiul Chișinău au fost premiați duminică, 25 mai, în cadrul Galei Absolventului 2014. Câștigătorii au fost desemnați la profilurile real, umanist, artistic şi sportiv.

De atenția organizatorilor s-au bucurat şi elevii care s-au implicat activ în acțiuni de voluntariat. Ei s-au ales cu diplome şi premii bănești, relevă Publika TV.

Cea mai bună dintre elevii din liceele cu profil umanist a fost desemnată Lucia Stegărescu. Tânăra este pasionată de poezie şi visează să devină diplomat. „Ceea ce mă gândesc eu e să scriu pe teme istorice, în special pe tema unirii Basarabiei cu patria-mamă România”, spune Lucia Stegărescu elevă la liceul Mihail Kogălniceanu din Chișinău.

Valeria Paşa, elevă la liceul Iulia Haşdeu din Capitală s-a învrednicit de diplomă pentru activitate artistică. „Cu muzica mă ocup de la şapte ani. Am o familie muzicală. Tata îmi scrie piesele”, spune altă absolventă Valeria Paşu.

Premiul la matematică i-a revenit lui Nicolae Şapoval, elev în clasa a XII-a la Liceul Orizont din Chişinău. „Matematica nu e grea dacă găseşti un om care o ştie foarte bine şi explică într-un mod uşor de înţeles”, spune Nicolae Şapoval.

Câștigător la profilul sportiv a devenit campionul european la taekwondo Stepan Dimitrov, de la liceul Mihail Kociubinski. „În sală petrec două ore jumătate şi uneori câte două antrenamente pe zi, chiar şi când e şcoala”, ne spune Stepan Dimitrov.

Cei mai buni elevi au primit şi premii băneşti în valoare de 4.000 de lei. Reprezentanţii Direcţiei Educaţie a municipiului Chişinău spun că evenimentul va deveni o tradiţie. „Ne bucurăm că avem un număr mare de copiii, care ar merita să fie nominalizaţi în această zi. Sunt copii talentaţi care o merită pe deplin”, ne spune profesoara Valentina Cujbă.

Cei peste 500 de absolvenţi au avut parte şi de un concert.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *