(video) Playlistul săptămânal de la Dika Cheptine

tyyy
Foto:Dika Cheptine PC: Arhivă personală

Dika este un om deosebit, este frumoasă la chip și suflet. Carismatică și plină de viață, aduce strălucire în ochii femeilor pe care le “transformă” din rățuște în adevărate dive de la Hollywood. Iată playlistul ei pentru această săptămână:

#1. Luni începe cu Paul Simon, cu Me&Julio
Luni e zi frumoasă. De ce? Fiindcă pentru mine luni e duminică. Fiindcă se trezește după dispoziție, se mănâncă pe balcon, se plănuiesc curățenii generale și se întorc munții cu mintea. În realitate, e pur și simplu tare bine să-ți dai luxul de a face planuri pentru tine. Și dimineața poate începe cu ceva tare frumușel, precum Paul Simon, cu Me&Julio.

 

#2. Marți ascultăm Blue Foundation, Save this Town.
Marți îți dai seama că munții nu s-au cerut neapărat întorși, și stau bine merci așa cum stau, așa că se poate de gătit ceva. Îți dai pretenții de gurmand priceput și bagi niște carne în vin și condimente. Cauți legume parfumate și te gândești cu cine ar fi bine să împarți masa asta. Și asculți Blue Foundation, cu Save this Town. Fiindcă merge la soarele din geam.

 

#3. Miercuri vine cu număratul stelelor – Counting stars, OneRepublic.
Miercuri e ziua în care totuși te iei în mâini și-ți dai seama că trebuie pusă această țară la cale. Îți faci treabă prin centru, mergi să te vezi cu o prietenă, treci pe la lucru, cu toate că n-ai de lucru acolo, dar te arăți preocupată de el. Intri în ritmul orașului, mergi cu părul în vânt și cu o morojnă în mână, repede și săltăreț. Și în căști se numără steluțele, date pentru străduință. Counting stars, OneRepublic.

 

#4. Joi se lucrează cu Florence și Machine.
Joi ești la lucru. La lucru cânți mai mereu (eu, cel puțin). Ori că e împreună cu radioul, ori că-ți vine ceva în cap și mârâi toată ziua aceeași piesă. Joi e un fel de luni. E prima zi din weekendul lucrător, și cafeaua trebuie să fie gustoasă. La cafea trebuie să fie o ciocolată, zâmbetul trebuie să fie călduț ca soarele de afară. Florence și Machine-ul ei e taman bunicel.

 

#5. Vineri visăm – Smallpools, Dreaming.
Vineri. Hai să facem planuri, care nu se vor adeveri. Hai să nu bem o cafea, a? Oricum ne vedem la 513. Sau undeva pe acolo, prin centru. Asta după ce eu termin lucrul și mă resuscitez, dându-mi impresia că mai pot sta vreo 4 ore în poziție verticală. Dar totuși, vineri. Muzicuță bună, gloss pe buze. Smallpools, Dreaming.

 

#6. Sâmbătă iubim – James Morrison, You Give Me Something.
Sâmbătă e weekendul pe care nu l-am avut demult. Și nu-l voi avea, încă mult timp înainte. Dar merg de mână cu restul lumii, care povestește despre cât e de bine și lenos în zilele de sâmbătă. Cum se fac omlete, se privesc ocazional desene animate, se sună prieteni și se duce o fugă până la Odesa. Despre cum te poți îndrăgosti de cineva, pe-un weekend și să-l săruți sâmbătă în parc. James Morrison, You Give Me Something.

 

#7. Duminica va fi perfectă cu Sting – Fields of Gold.
Duminică, fie lucrătoare sau nu, e zi aparte. E ziua, în care toți respiră normal și-și aduc aminte cum e să nu alergi într-una, peste tot. Fețele sunt mai senine, privirea mai calmă, străzile pustii, parcurile verzi. Și vrei să vezi pe cineva. Nu pur și simplu pe cineva, da pe cineva anume. Și cu acel cineva vrei să mergi undeva anume, gândit din timp. Fiindcă vrei să ai o duminică perfectă. Și îți torni un pahar de calm, pui Sting și închizi pe-o minută ochii. Fields of Gold.

Și cum tradiția cere un Bonus, iată ce ne oferă Dika
“Stay high e pentru momente, când ai atâtea de spus, încât nu spui nimic. Și poți transmite tot doar de la distanța vârfurilor degetelor. Pentru atunci, când mai bine simți, decât vorbești..”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *