Boxerul Vitali Kliciko este noul primar al Kievului

1390902766_klichko-vitaliy
Foto:PC: RIA Novasti

Vitali Kliciko, fostul campion mondial la box în vârstă de 42 de ani şi unul dintre liderii mişcării prooccidentale de contestare, a fost ales duminică primar al Kievului, a afirmat Petro Poroşenko, care s-a clasat pe primul loc în alegerile prezidenţiale din Ucraina.

Un sondaj efectuat la ieşirea de la urne l-a creditat pe Kliciko cu peste 57% din voturi. „Pot să spun fără ezitare că, potrivit informaţiile pe care le avem, Vitali Kliciko va fi noul primar al Kievului”, a declarat Poroşenko.

„Îl felicit”, a adăugat el, într-o conferinţă de presă. Vitali Kliciko, în vârstă de 42 de ani, s-a declarat candidat pentru prezidenţiale, după care s-a retras în martie în favoarea lui Petro Poroşenko.

Fostul campion mondial la box şi viitorul primar al Kievului Vitali Kliciko a declarat luni că Maidanul, simbolul mişcării proeuropene de contestare, şi-a „îndeplinit” misiunea şi că baricadele instalate în această piaţă din centrul capitalei vor fi demontate. „Baricadele au avut rolul lor şi trebuie să fie dezmembrate. Kievul trebuie să revină la o viaţă normală”, a apreciat el, într-o conferinţă de presă, alături de viitorul preşedinte, aliatul său Petro Poroşenko.

Reamintim că, duminică, 25 mai, în Ucraina au avut loc alegeri municipale și alegeri prezidențiale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *