BAC 2014: Primarul Dorin Chirtoacă propune o simulare de BAC la un liceu din Chișinău

bacalaureat_52538100
Foto:PC: nouarepublica.ro

Sesiunea de examinare pentru elevii din clasa a IX-a şi clasa a XII-a îşi are startul la începutul lunii iunie. Specialiştii de la Ministerul Educaţiei şi de la Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din municipiul Chişinău anunţă că au finalizat metodele de prevenire a scurgerilor de informaţii.

În cadrul ședinței operative de la Primăria municipiului Chişinău, primarul Dorin Chirtoacă a propus, pentru săptămâna această, o simulare cu elevii de la un liceu din Capitală, pentru a fi verificate metodele de prevenire a furtului de informații în timpul examenelor. „Examenul de capacitate trebuie dat pe baza cunoștințelor, fără modalități de a copia”, a spus edilul potrivit IPN.

Anul acesta, elementul de noutate în metodele de securizare la BAC este detectorul de metale. De asemenea, vor fi montate camerele de supraveghere a elevelor.

Pentru sesiunea de examene din anul acesta, în raioanele şi municipiile Republicii Moldova au fost deschise 31 de centre de BAC, la care sunt înscriși 12777 de elevi, dintre care 6410 din municipiul Chișinău. Sesiunea de examinare pentru elevii din învățământul gimnazial începe în 2 iunie, iar în 3 iunie încep examenele de bacalaureat. Ministerul Educației a anunțat anterior că profesorii care vor ajuta elevii în timpul sesiunii de examinare vor fi penalizați, şi chiar destituiți din funcție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *