Mark Tkaciuk și-a depus mandatul de deputat

tkaciuk1
Foto:Mark Tkaciuk, PC: infomoldova.net

Comunistul Mark Tkaciuk și-a depus mandatul de deputat. Despre acest fapt s-a anunțat astăzi la deschiderea ședinței plenare de Parlament.

Vladimir Voronin, liderul fracțiunii Partidului Comunist, a comentat acest fapt spunând că astfel ar trebui să procedeze orice trădător a Partidului Comunist.

Mark Tkaciuk a deținut anterior funcția de consilier prezidențial al lui Vladimir Voronin. Născut la 26 septembrie 1966, este de profesie istoric, fiind și doctor în științe istorice. Din 1997 conduce Școala antropologică superioară din Chișinău. În 2001 a fost ales în Parlament pe listele PCRM (membru al biroului permanent), din mai 2002 a renunțat la mandat. În iunie 2002 este numit consilier al Președintelui RM, din 2004 membru al CC al PCRM. În martie 2005 este ales deputat al Parlamentului pe listele PCRM, în aprilie 2005 renunță la mandat în favoarea postului de consilier al Președintelui RM.

După ce în 2009 PCRM, a plecat în opoziție, Mark Tkaciuk a devenit o persoană vizibilă public, numit de mulți „cardinalul din umbră”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *