Livia Știrbu-Socolov va evolua în curând la Eurovision Young Musicians 2014

Livia-Stirbu
Foto:Livia Știrbu-Socolov, tânăra pianistă de 16 ani. PC: basarabia.md

În premieră, Republica Moldova se numără în rândul statelor participante la concursul internațional Eurovision Young Musicians. În acest an, țara ne va fi reprezentată de către Livia Știrbu-Socolov.

Livia Știrbu-Socolov este o tânără domnișoară în vârstă de 16 ani, elevă în clasa a 9-a la liceul de muzică din capitală „Ciprian Porumbescu”.

Livia a fost aleasă în urma selecției naționale, organizată de Compania Teleradio-Moldova. În prezent, tânăra este preocupată de pregătirile intense pentru concursul european, ce va avea loc pe data de 31 mai, în orașul german Köln.

Alături de ceilalți participanți, Livia va evolua pe scenă ultima, deci a 14-a. În rândul concurenților, doar Livia și reprezentantul Sloveniei sunt pianiști. În rest, la competiție vor participa 4 vioriști, un violonist, doi violonceliști, doi acordeoniști, doi chitariști și un flautist, potrivit basarabia.md.

Condiția concursului din acest an prevede faptul că fiecare concurent va ieși în scenă însoțit de un instrument muzical, în această direcție, Livia a afirmat că: „Pe de o parte, este mai ușor pentru un pianist să-şi strângă bagajele, fiindcă nu-şi poate lăsa instrumentul acasă. Pe de altă parte, în timp ce toți participanții au posibilitatea să se mai antreneze undeva prin hotel sau în altă parte, înainte de a urca pe scenă, pianiștii îşi pot reîncărca bateriile numai în mintea lor. De aceea, mi-l imaginez mereu pe Freddie Mercury, pentru că mă inspiră și îmi dă încredere”, informează trm.md.

Prima și a doua seminală a concursului Eurovision Young Musicians 2014 se vor desfășura pe data de 25 și, respectiv, 27 mai 2014.

Vă prezentăm un filmuleț, pentru a o descoperi pe Livia ca pianistă.

Reporter special, Eugenia Tataru

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *