Workshop cu Sanda Filat: Renașterea femeii

10380105_495929833842409_2204066947197931693_o
Foto:Sanda Filat PC: women's summit moldova

Women’s Summit Moldova a organizat un workshop despre și pentru femeile ambițioase, care vor să renască și să-și construiască o nouă viață.

Sanda Filat este un om de o sensibilitate rară. Dacă ea a vorbit despre renaștere, ea este însăși o primăvară, care emană bunătate, lumină și dragoste. Este persoana pe care vrei să o îmbrățișezi, pentru că ai înțeles că de fapt că ea este tot ce vrei să fii tu “când vei fi mare”. Acest eveniment a adus multă forță și speranță tuturor femeilor prezente în sală.

 

Lilia Ojovan PC: women's summit moldova
Lilia Ojovan PC: women’s summit moldova

„O dată cu creșterea și înaintarea pe drumul vieții noastre: familia, școala, cariera, societatea, toate ne influențează atât de mult, încât devenim parte a acestei societăți. La fel societatea ne formează principiile, cultura, educația și valorile noastre. Noi fiind produsul lumii în care trăim. Oricât de influent nu s-ar manifesta, noi suntem niște Creatori nu Creaturi. În pofida acestui fapt, la o anumită vârstă, apar întrebări și divergențe. Apare o luptă cu noi înșine. Lupta este o disonanță dintre rațiune, emoții și corpul în care ne aflăm. Doar atunci când vom putea să le armonizăm, vom deveni femei integre, echilibrate.

Întrebările multiple ce apar în viața noastră privitor la: „Ce suntem, încotro ne îndreptăm și de ce?”, sunt iarăși un conflict dintre valorile care ni le-a format societatea și ceea ce vrem noi să devenim de fapt. Asta devine o problemă pentru că după cum a zis Arthur Schopenhauer: Nu există o mai mare nefericire decât să nu știi cine ești”, a afirmat Sanda Filat.

 

Angela Stafii PC: women's summit moldova
Angela Stafii PC: women’s summit moldova

„Întrebările pe care ni le adresăm, trebuie să fie adresate corect, pentru că răspunsurile vor veni inevitabil. Universul este gata să ne ofere orice vom cere și va răspunde la întrebările noastre. Este extrem de important să urmărim lucrurile care ni se întâmplă, oamenii sau cărțile pe care le citim, pentru că ele de fapt sunt răspunsuri și adevăruri care ne ameliorează starea sufletească. Viața ne oferă o multitudine de semnale ce trebuie doar percepute și asimilate. Lucrurile mărețe se întâmplă chiar lângă noi, deci să fim atente la ele.

Întrebată despre cum a depășit divorțul, dna Sanda Filat a afirmat că  20 de ani petrecuți împreună, desigur, și-au lăsat o amprentă remarcabilă și nu a fost ușor. De asemena, a accentuat că femeile trec diferit prin această perioadă, dacă pentru cineva este insuportabil însuși procesul divorțului sau starea de după divorț, pentru ea a fost mai dificil până a luat această decizie.

„O femeie puternică este de fapt acea care știe exact ce face pe acest Pământ și încotro se îndreaptă. Eu vă doresc să fiți iubite și să iubiți”, a concluzionat dna Filat.

 

Aurelia Neider PC: women's summit moldova
Aurelia Neider PC: women’s summit moldova
PC: women's summit moldova
PC: women’s summit moldova
PC: women's summit moldova
PC: women’s summit moldova
PC: women's summit moldova
PC: women’s summit moldova
PC: women's summit moldova
PC: women’s summit moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *