(foto, video) Brio Sonores: Drumul de la un simplu cor bisericesc, până la marele titlu Românii au Talent

1506858_756688661019157_2025254938114999792_n
Foto:PC: Facebook/ Brio Sonores

Grupul de tenori Brio Sonores a câștigat vineri seara cea de-a patra ediție a show-ului “Românii au Talent”. Într-un interviu pentru Știrile ProTV, cei 8 tenori din Moldova au mărturisit că trăiesc o adevărată minune.

Pe lângă titlu, câștigătorii au primit vineri seara și cecul de 120.000 de euro. „Chiar suntem câștigători?! Aoleu, așa de bine sună, n-aveți idee! Nu mai am voce, asta a fost, am dat tot pe scena, fiecare din noi a dat totul până la urmă și rezultatul se vede, mulțumim mult celor de acasă care ne-au votat”. Aceasta a fost prima reacție a câștigătorilor. „Va mulțumim din suflet! Vă iubim!”, a fost mesajul lor de pe Facebook după marea finală.

V-ați gândit că o să luați marele premiu?

Brio Sonores: Nu ne-am gândit, dar speram la asta. Mulțumim celor care ne-au susținut. A fost un vis, doar 10% credeam că se va împlini. Sunt prea mulți talentați. Este cea mai mare minune din viața noastră. Este cea mai mare experiență pe o scena, pe cea de la “Românii au Talent”. Suntem emoționați și le mulțumim părinților, rudelor și celor care cred în noi, le mulțumim din suflet.

10259956_760266033994753_509787213057697178_n

 

Ce a însemnat pentru voi experiența “Românii au Talent”?

Brio Sonores: Am crescut mult profesional și individual. Am avut multe de învățat de la acest show. “Românii au Talent” e ca o catapultă pentru viitor, este ca o poartă pentru ca lumea să ne audă, să transmitem mai departe ceea ce vrem noi pentru public. Vrem să ajungem în fiecare oraș în România și Moldova să susținem concerte. “Românii au Talent” reprezintă poarta succesului și a viitorului nostru. În această seară ni s-a schimbat viața. Este cea mai minunată seară din viața mea și “Românii au Talent” este un proiect excepțional, ce nu trebuie să dispară niciodată, deschide uși, oportunități… dăruiește o viață frumoasă. Este ceva extraordinar.

Inițial ați fost un cor bisericesc. Ce urmează acum după ce ați câștigat?

Brio Sonores: Urmează noi surprize. Vom pregăti un foarte mare concert, cu cele mai frumoase cântece, melodii. Victoria ne-a dat cea mai frumoasă notă pe care am putut-o avea vreodată.

protv-iti-spune-live-tot-ce-se-intampla-in-marea-finala-romanii-au-talent-2014-tu-alegi-castigatorul-vineri_62_size19

 

A cui a fost ideea de a va înscrie la concurs?

Brio Sonores: Ideea a fost a tuturor după ce am auzit de preselecția de la Chișinău. Am vrut să arătăm ce putem și iată că putem să câștigăm.

Cum a fost la începutul grupului?

Brio Sonores: Am fost cor bisericesc, chiar și acum cântăm la Mănăstirea Horești-Sfântul Cneaz Vladimir în fiecare duminică și ținem mult la acest gen de muzică. Nu abordăm, însă, doar acest stil, abordăm mai degrabă pop-opera, o operă mai lejeră care a prins la public. Ne vom strădui toată viața ca prin intermediul muzicii bisericești să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru această șansă, practic ne-a arătat o minune.

10363862_758754710812552_3453417074990653440_n

 

Vă gândiți să vă schimbați stilul, acum că ați câștigat?

Brio Sonores: Vom încerca toate stilurile, toate sunt frumoase, dar la muzica bisericească nu vom renunța niciodată. Datoram totul lui Dumnezeu!

Cum s-a format Brio Sonores

Formația Brio Sonores s-a înființat în anul 2009, în cadrul Seminarului Teologic “Sfinții Trei Ierarhi” de pe lângă Mănăstirea Zăbriceni, inițial fiind un cor bisericesc. Colectivul a avut o evoluție calmă pana în anul 2013, când a început sa abordeze genul pop-operă, de atunci a început să cunoască un mare succes, evoluând în orice tipuri de evenimente. Au participat la diferite concursuri și festivaluri naționale și internaționale. La formare a participat fiecare membru în parte, muncind și sacrificând în aceeași măsură timp și resurse pentru dezvoltarea Brio Sonores.

1554420_757613250926698_32130231242545751_n

 

Formația acum are 8 membri

Vârsta este cuprinsă între 22 și 35 de ani. Valeriu, Adrian și Alexei sunt soliști ai Teatrului de Operă și Balet, iar restul sunt studenți ai Academiei de Muzica, Teatru și Arte Plastice. Toți au pornit de la cor bisericesc și astfel au continuat împreună să creeze ceva nou, unic.

Toți au studii muzicale. „Muzica este și hobby, și lucru, și tot timpul, chiar și acasă cântăm. Inspirația vine de la cei mai buni interpreți de muzică academică din lume, ne inspirăm, dar în aceeași măsură vrem sa nu plagiem, sa creăm ceva nou”, au mărturisit ei.

„Deoarece activăm în incinta Teatrului de Operă, repetițiile le facem în teatru, condițiile fiind cât de cât decente, până vom ajunge să avem studioul propriu. Oficial nu suntem susținuți de nimeni, dar neoficial sunt niște oameni cu un suflet enorm care au grijă de noi când au posibilitate. Suntem toți foarte buni prieteni, doar așa reușim să mergem înainte și să ne înțelegem în orice moment. Pentru noi acest proiect este deja familia noastră, nu am putea trăi fără el, nu am putea fără emoțiile pe care le trăim în timpul prestațiilor noastre, fără energia caldă a publicului. Familiile ne susțin întru totul, sunt alături de noi și cred în noi și în Brio Sonores”, au povestit membrii grupului.

„Peste 5 ani vedem formația pe cele mai frumoase scene ale lumii”

„Peste 5 ani vedem formația pe cele mai frumoase scene ale lumii. Unul dintre cele mai frumoase momente a fost în timpul preselecției “Românii au Talent” când sala arhiplină a Teatrului de Operă ne-a aplaudat minute în sir, noi fiind ca în altă dimensiune, o trăire unică, niște senzații noi și extraordinare pentru noi, iar Andra a venit, ne-a pupat în parte pe fiecare și ne-a dat cartea verde, care ne-a dus direct în semifinală! A fost un moment unic pentru noi!”, și-au amintit cei opt.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *