Partidul Liberal Democrat îl atenționează pe Vladimir Voronin

PLDM1
Foto:PLDM PC: ipn.md

Luând act de adresarea, din 14 mai 2014, a fracţiunii parlamentare a Partidului Comuniştilor către Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Partidul Liberal Democrat din Moldova a venit cu o declarație.

Reamintim că Partidul Comunist din Moldova i-a cerut lui Nicolae Timofti, Președintele Moldovei, să inițieze, în cel mult două săptămâni, un referendum republican privind semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

„Partidul Comuniştilor Vă cere să veniţi cu o iniţiativă de a organiza un referendum naţional cu privire la semnarea acestui Acord. Doar un plebiscit naţional este în drept să decidă soarta ţării în astfel de probleme riscante. Doar Vocea Poporului poate decide vectorul extern al ţării.”

Refuzul Dumneavoastră de a acţiona în acest mod va însemna doar un singur lucru: poporul moldovenesc, în conformitate strictă cu art. 2 al Constituţiei, va porni hotărât pe calea redobândirii suveranităţii în stat”, a scris PCRM în adresarea sa.

„Adresarea respectivă este o nouă dovadă de atitudine antistatală, antinaţională şi antisocială din partea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova”, a scris Partidul Liberal Democrat în declarația sa de răspuns.

„Comuniştii acţionează conform principiului „cu cât mai rău, cu atât mai bine”. PCRM aplică acest principiu atât în parlament, cât şi în afara legislativului. Acest fapt pune sub semnul întrebării utilitatea PCRM în sistemul politic din Republica Moldova”, transmite comunicatul de presă.

PLDM îl atenţioneză, în special, pe liderul comunist Vladimir Voronin asupra responsabilităţii personale uriaşe pe care şi-o asumă pentru acţiunile ulterioare ale Partidului Comuniştilor din Republica Moldova şi a sateliţilor săi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *