(video) Sunt eleve şi deţin o afacere de succes: Au inventat bretelele care previn afecţiunile coloanei vertebrale

sunt-eleve-si-detin-o-afacere-de-succes-au-inventat-bretelele-care-previn-afectiunile-coloanei-vertebrale
Foto:PC: Captură video

Au succes la învățătură, dar şi o afacere chiar dacă sunt încă eleve. Câteva adolescente din clasa a 10-a a liceului Ion Creangă din capitală au inventat bretelele care previn scolioza şi alte afecțiuni ale coloanei vertebrale, iar invenția le-a ajutat să pună pe roate o afacere. Printre primii clienți a fost Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, David Batson.

„În zona intersecției ele au un dispozitiv care vibrează în momentul în care spatele este încovoiat. Spatele se îndreaptă şi el încetează vibrația”, a declarat Mariam Bazied, elevă la Liceul “Ion Creangă” din Chișinău, scrie Publika.md.

Ideea de a crea bretelele pentru afecțiunile spatelui îi aparține unei adolescente. „După ce am avut o intervenție chirurgicală, m-am întrebat cum să ajut alții să ocolească această problemă. Astfel mi-a venit ideea de a crea un produs inovator”, a spus Mariam Bazied.

Patru colege de-ale elevei au fost de acord să o susțină pentru a realiza ideea. Fetele frecventează „laboratorul economic” din cadrul programului Junior Achievement, fapt ce le-a ajutat foarte mult în dezvoltarea unei mici afaceri. „Aceste cursuri de economie sunt opționale la noi în liceu şi sunt predate de către profesoara noastră Ala Bârlădeanu, deja studiem economia de trei ani. Anul trecut am avut o mini-firmă școlară, iar anul acesta este o companie școlară. Este ca o adevărată afacere”, a spus Virginia Grama, elevă Liceul “Ion Creangă” din Chişinău.

Tinerele şi-au creat propria societate pe acţiuni, însă nu au reuşit încă să o înregistreze oficial. Ele au scos în vânzare bretelele în cadrul unui târg şcolar.„Unul dintre cumpărătorul nostru de ieri a fost ambasadorul Marii Britanii din Moldova. La început atenţia asupra bretelelor noastre a fost captată de către soţia sa, care le-a şi probat. Un copil mai mic de asemenea a observat această vibraţie din spate şi a captat atenţia”, a specificat Maria Rodideal, elevă Liceul “Ion Creangă” din Chişinău.

Bretelele dezvoltă un reflex şi ajută muşchii spatelui să recapete forma corectă. Costul unui sot de bretele este de 150-200 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *