(interviu) Andrei Glavan – comedianul care face muzică

1470403_367951040008895_122948577_n
Foto:Andrei Glavan PC: facebook.com/andrei.glavan

Andrei Glavan este un personaj foarte talentat: pe lângă juridică, informatică, matematică și teatru face muzică și îi iese perfect. Vorbește despre muzică cu multă dragoste și dăruire, aceleași calități le desprindem și din prestațiile sale.

diez#1: Cine este Andrei Glavan?

Andrei: Sunt un om bun (zâmbește), am început facultatea de matematică și informatică, după care am ales să fac drept. Am studii medii muzicale, pe care le-am făcut la școala “Ion Creangă”. Un an și jumătate în urmă am început să iau în serios muzica, deși tot timpul mi-a plăcut.

Nu mă gândesc niciodată la carieră sau la ascensiune: Îmi place ce fac și fac ce îmi place.

 

Andrei Glavan PC: facebook.com/andrei.glavan
Andrei Glavan PC: facebook.com/andrei.glavan

diez#2: Ce nume notorii admiri?

Andrei: Nu sunt mulți pe care îi admir dar din punct de vedere tehnic, dinamic și anume felul lor de a cânta, solistul din Maroon 5 sau Bruno Mars sunt mai deosebiți, îmi place prezența lor scenică, dar nu îi idolizez. Eu vreau să mă afirm prin ceva deosebit care să fie doar al meu.

Iar interpreți din Moldova care fac treabă bună ar fi Tania Cerga și Guz, care spre surprinderea mea, m-a motivat foarte mult să muncesc, este foarte talentat iar muzica lui transmite emoții.

diez#3: Ce calități trebuie să aibă un interpret pentru a atinge succesul?

Andrei: Multe, eu încă le descopăr. În primul rând să fie slab, este nevoie de foarte multă mișcare scenică. E foarte diferit să cânți singur, așezat și este altceva când ai în spate o formație întreagă care cere multă energie.  Altă calitate ar fi ca interpretul să simtă ce cântă, pentru că tehnic e simplu dar nu e deloc credibil. Publicul simte.

diez#4: Scrii versuri, de unde vine inspirația?

Andrei: Da, scriu și versuri dar nu sunt fixat pe ideea că am nevoie de muză.

diez#5: Cum a fost la Moldova are Talent?

Andrei: Orice experiență este interesantă, în felul său. Mie mi-a plăcut că se organizează astfel de manifestări și în Moldova. Am făcut cunoștință cu multă lume interesantă și talentată.

diez#6: Ce planuri de viitor ai?

Andrei: Clișeic, vreau să fiu un interpret de talie mondială, cum și-ar dori oricine. Dar de fapt, vreau să mă cunoască drept interpret care face muzică bună și de calitate, nu am chestii de ego care să mă vadă stea.

diez#7: Ce părere ai despre Eurovision, de ce Cristina Scarlat nu a ajuns în marea finală?

Andrei: Pentru mine a fost straniu că a fost aleasă anume acea piesă pentru că nu a fost “cel mai gustos produs”, au fost piese mult mai bune, cum ar fi fetița Curly – Your recovery, piesa căreia nu este formatul Eurovisionului dar are ceva foarte deosebit, nu știu de ce nu i s-a dat importanță. Este trist că țara noastră pune accent pe oameni mai “vechi”.

 

Andrei Glavan PC: facebook.com/andrei.glavan
Andrei Glavan PC: facebook.com/andrei.glavan

O părere: Andrei este un om foarte “împrăștiat”, rareori reușește să-și adune gândurile și să scoată ceva bun, dar când își adună forțele îi iese perfect. Are foarte multe idei (este un generator de idei), curge talentul din el. În general este un om foarte ambițios, un om care știe și tinde să obțină ceea ce vrea. Un plus foarte mare este că nu are limite.

Andrei Glavan PC: facebook.com/andrei.glavan
Andrei Glavan PC: facebook.com/andrei.glavan
Andrei Glavan PC: facebook.com/andrei.glavan
Andrei Glavan PC: facebook.com/andrei.glavan
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *