John Onoje a apărut pe un portal american de știri

33214_42-53403318
Foto:John Onoje în cadrul unui protest, PC: ozy.com

Portalul american OZY a luat un interviu de la cunoscutul activist moldovean, originar din Sierra Leone, John Onoje.

John Onoje a migrat din Sierra Leone cu 15 ani în urmă pentru evita participarea în războiul civil de acolo și a terminat calea sa în Moldova. Catalogat ca ”unicul om negru din țară”, Onoje a fost refugiat, vânzător de ziare, iar acum este unul din principalii adepți a integrării europene. Visul european al lui Onoje nu se bazează doar pe valorile europene, pentru dânsul integrarea Moldovei în UE ar fi un mod de a scăpa de violența cu care se confruntă, și o cale de a părăsi țara, scrie OZY.

Portalul numește Moldova o bucățică mică de pământ dintre România și Ucraina, un loc corupt și desperat de sărac. OZY scrie că Moldova nu ar fi capabilă să oprească anexarea de către Rusia, dacă Vladimir Putin decide să reîntoarcă un alt satelit Sovietic. Moscova a început acțiunile cu embargoul pe produsele vinicole moldovenești.

Portalul descrie Moldova în următorul fel: „Duminică după amiază, în Parcul Ștefan cel Mare, copii dansează breakdance alături de pensionari care beau alcool preparat acasă. Aproape de toate acestea poți vedea baruri care vând cocktailuri lucrătorilor din Guvern. Troleibuze din era sovietică circulă alături de Mercedesuri care costă 100 de mii de dolari.”

Onoje nu este sigur de ce a rămas în Moldova: „Probabil este din cauza luptei continue”, spune John. Acum însă, fiind deja în vârstă, el vrea o viață stabilă: „Nu aș putea să mă însor aici, rasiștii nu mi-ar permite, ei nu vreau să vadă o pereche dintre un om negru și alb. Ce este dragostea? eu nu am nici libertate, voi putea iubi când voi fi liber.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *