Sâmbătă, 17 mai, va avea loc Noaptea Europeană a Muzeelor

_DSC0772
Foto:PC: nationalmuseum.m

Sâmbăta, 17 mai, începând cu ora 18:00, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei organizează o serie de activități prilejuite de Noaptea Muzeelor.

Expoziții, reconstituiri istorice, proiecții de film francez, demonstrații de mânuire a armelor medievale, jonglerii cu foc, spectacole de muzică, tur nocturn al Chișinăului și multe alte surprize pregătește în acest an Muzeul Național de Arheologie și Istorie a Moldovei.

Cea de-a zecea ediții a Nopții Muzeelor va începe de fapt cu Ziua Muzeelor. Vizitatorii vor avea ocazia să viziteze gratuit muzeul între orele 11:00 – 17:00. În acest timp oaspeții vor putea vedea vernisajul expoziției de decorații militare, ateliere de creativitate, concerte, jocuri și concursuri, târgul copiilor. Copiii sunt așteptați la târg cu jucării, pe care nu le mai folosesc, ca să facă schimb cu ceilalți sau să le doneze unui orfelinat.

Începând cu ora 18:00, pe holul de la etaj al muzeului va fi realizată în mod expres, cu ajutorul publicului vizitator, o expoziţie de fotografii de familie cu genericul „Ţara mea, Familia mea”. Expoziţia urmăreşte recuperarea şi valorificarea unui patrimoniu fotodocumentar din arhive personale, cu certă valoare istorică sau etnografică, care să reconstituie un secol de istorie locală în imagini. Participanţii la expoziţie trebuie să vină pe 17 mai la muzeu cu o fotografie de familie, mai veche de 30 de ani, din colecţiile personale sau ale familiei.

Programul cultural dedicate Nopții Europene a Muzeelor se va încheia noaptea, la ora 02:00.

Prima ediție a Nopții Muzeelor a avut loc în Franța, iar ulterior, s-a extins pe întregul continent european. La evenimentul din acest an vor participa peste 3.000 de muzee. În Moldova, Noaptea Muzeelor se organizează din 2005.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *