Referendum în comuna Seliște, raionul Orhei

petrosani-presedintele-sectiei-de-votare-nr-5-a-interzis-accesul-presei-in-timp-ce-vota-primarul-150817
Foto:PC: antena3.ro

Un referendum local de revocare a primarului comunei Seliște, raionul Orhei va avea loc pe 15 iunie. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Electorale Centrale.

În conformitate cu prevederile legislaţiei electorale, autorităţile locale din Seliște, Orhei şi partidele reprezentate în Parlament vor înainta candidaturile lor în componenţa Consiliului electoral al circumscripţiei electorale comunale Seliște, iar primăria din localitate va asigura întocmirea listelor electorale de bază pentru desfăşurarea plebiscitului, scrie Prime.

Anterior, CEC a stabilit data de 11 mai curent pentru desfășurarea unui referendum local în comuna Cneazevca din raionul Leova, în cadrul căruia locuitorii vor decide asupra revocării din funcție a primarului din localitate. În aceiași zi, se vor desfășura și alegeri locale noi privind alegerea Consiliului comunal Cealâc din raionul Taraclia.

#diez notează că liderul Partidului Socialist din Moldova a scris pe o rețea de socializare că inițiativa a fost lansată și susținută de socialiți -”Iniţiativa privind organizarea unui referendum de demitere a primarului din Selişte a fost lansată de locuitorii comunei Selişte şi realizată cu sprijinul juriştilor Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

După aproape doi ani, socialiştii au izbutit să convingă autorităţile şi să fie stabilită data organizării referendumului de revocare a primarului din com Selişte, raionul Orhei, Vasile Scripnic.” scrie Igor Dodon.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *