Top știri din weekend: 26-27 aprilie

collage_top_weekend.png
Foto:Cele mai accesate articole de pe #diez în weekendul 26-27 aprilie 2014

Așa se întâmplă anul acesta că înainte să călătorim în Europa fără vize, moldovenii rămân în țară pentru Paștele Blajinilor. Despre aceste evenimente citiți în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 26-27 aprilie 2014.

#1. „Prânz cu morții” – Paștele Blajinilor în viziunea unui fotograf italian

Fotograful italian Carlo Gianferro a surprins imagini cu modul în care creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele Blajinilor în Moldova.

#2. Poliția de Frontieră Română anunță noile reguli de călătorie pentru cetățenii RM

Începând cu data de 28 aprilie 2014, cetățenii Republicii Moldova, titulari de pașapoarte biometrice, pot intra în România și rămâne pe teritoriul acesteia fără a avea obligația de a deține viză, pentru șederi a căror durată totală nu depășește 90 de zile, în cursul oricărei perioade de 180 de zile.

#3. Cele mai bune cărți pe care să le citim primăvara

Pentru că avem parte de o primăvară extrem de frumoasă, în lista activităților noastre zilnice se mai adaugă și niște cărți bune.

#4. Ziua de Blajini se transformă în chef şi mai puţin în zi de pomenire a răposaţilor

Cu regret, adesea în ziua de Blajini se uită de răposați, iar cei care se îndreaptă spre cimitire sunt cu alte gânduri decât de a se ruga pentru rudele răposate.

#5. Horoscopul pentru Mai 2014: previziuni despre bani, dragoste și sănătate

Luna mai 2014 are un pronunțat caracter relațional. Pune în evidență, într-un mod acut și uneori neașteptat, relațiile de cuplu, dar și pe cele de colaborare, asociere sau prietenie.

#6. 7 filme care te vor motiva să pleci în vacanță

Uneori, avem nevoie de niște filme sau cărți bune care motivează să ne pierdem pe străzile orașelor necunoscute, să descoperim oameni și locuri noi. #diez a ales câteva destinații pentru acest weekend, voi unde mergeți?

#7. Este cel mai vesel cimitir din lume și se află în apropiere de Moldova

Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Săpânța, județul Maramureș, România, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate, picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective.

#8. Ansamblul dansatorilor moldoveni au readus „Veselia” la Românii au Talent

Membrii Ansamblului Veselia au fost primii concurenți care au urcat, vineri seară, pe scena de la “Românii au Talent”.

#9. 99% din oameni folosesc YouTube și alte tehnologii actuale greșit

Deseori utilizăm tehnologia de zi cu zi greșit. Telefonul, cheia mașinii sau YouTube, ne fură din timp pentru că nu le utilizăm corect.

#10. Ce să îmbrăcăm în zilele de Paști conform tradiției

Tradiția cere ca în ziua de Paști să porți ceva nou și pentru că vrem să păstrăm obiceiurile trebuie să mergem să achiziționăm câteva piese noi pentru garderoba noastră. Să nu uităm însă că sărbătorile de Paști au un scop duhovnicesc și hainele nu trebuie să amintească de străzile Parisul sau mai rău, de cluburile de noapte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *