7 filme care te vor motiva să pleci în vacanță

collagew
Foto:PC: colaj #diez

Uneori, avem nevoie de niște filme sau cărți bune care motivează să ne pierdem pe străzile orașelor necunoscute, să descoperim oameni și locuri noi. #diez a ales câteva destinații pentru acest weekend, voi unde mergeți?

Nu pleca niciodată în vacanțe cu persoane pe care nu le iubești – Ernest Hemingway

#1. A good year/ Un an bun (2006)
Max Skinner (Russel Crowe) este un bancher arogant şi superficial, care locuieşte în Londra. După moartea unchiului său, acesta moşteneşte o proprietate în Provence, locul în care el a copilărit. Odată ce ajunge aici, viaţa lui se schimbă complet, mai ales când intră în scenă frumoasa Fanny (Marion Cotillard).

 

#2. Under the Tuscan sun/Sub soarele Toscanei (2003)
Frances (Diane Lane) este o scriitoare a cărei viaţă intră pe o pantă descendentă. Cu ajutorul prietenei sale, Patti (Sandra Oh), aceasta se mută în Toscana, într-o casă aflată în paragină, pe care speră să o restaureze. Sub soarele arzător al Toscanei, Frances o ia de la capăt şi descoperă că viaţa poate fi absolut minunată.

 

#3. Amélie (2001)
Amélie este ospătăriţă într-o cafenea pariziană dar viaţa ei se schimbă după ce găseşte o cutie cu amintiri, ascunsă în casa ei. Îşi dă seama că lucrurile mărunte, pe care foarte puţini le observă, aduc de fapt bucurie în vieţile oamenilor. Este într-o continuă alergătură pe străzile din Paris, prin staţiile de metrou, de-a lungul canalelor Senei sau la Sacre Coeur, în inima cartierului Montmartre încercând să facă tot felul de surprize câtorva cunoscuţi.

 

#4. When in Rome (2010)
Dacă arunci o monedă în Fântâna dragostei, speri că Venus îți va îndeplini dorința legată de amor. Lucrurile se complică puțin atunci când o fată venită tocmai din Statele Unite ia câteva monede din fântână și pleacă cu ele. Filmul e o comedie romantică, pe alocuri destul de previzibilă.

 

#5. Midnight in Paris (2011)
În regia lui Woody Allen, filmul îl are în centru pe Gil (Owen Wilson), un tânăr care descoperă un altfel de Paris, în timpul unei excursii în oraşul Iubirii, alături de logodnica sa.

 

#6. Vicky, Cristina, Barcelona
Două bune prietene, Vicky (Rebecca Hall) şi Cristina (Scarlett Johansson) trăiesc o aventură plină de pasiune cu Juan Antonio (Javier Bardem) un pictor chipeș.

 

#7. Summer in february/ Vara în Februarie (2012)
Filmul este o poveste de dragoste emoţionantă, în centrul căreia se află Florence (Emily Browning), o tânăra pasionată de pictură, care începe să îşi petreacă timpul cu un grup de artişti.

Vizionare plăcută !

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *