Comisar European: Eforturile Moldovei o fac stat fruntaș în cadrul Parteneriatului Estic

fule2
Foto:Stefan Fule a avut întrevedere cu Nicolae Timofti, PC: infomoldova.md

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut la Praga, o întrevedere cu Comisarul European pentru Extindere și Politica de Vecinătate, Štefan Füle.

Cei doi oficiali au discutat despre situația din Republica Moldova, incluzând provocările regionale cu care se confruntă țara noastră. Nicolae Timofti și Štefan Füle au convenit că stabilitatea politică actuală din Republica Moldova este esențială pentru dezvoltarea în continuare a proceselor de reforme agreate cu partenerii europeni și pentru realizarea unor schimbări concrete, benefice pentru viața cetățenilor, transmite serviciul de presă a Președenției.

Comisarul European pentru Extindere și Politica de Vecinătate, Štefan Füle, a spus, la rândul său, că eforturile Republicii Moldova de a implementa valorile europene fac din țara noastră un partener important pentru UE și un stat fruntaș în cadrul Parteneriatului EsticŠtefan Füle l-a felicitat pe președintele Timofti în legătură cu obținerea, într-un timp record, a regimului liberalizat de vize de către Republica Moldova, menționând că acest succes probează maturitatea țării și abilitatea ei de a repurta victorii pe plan internațional.

Nicolae Timofti și Štefan Füle au vorbit, în context, despre necesitatea ca în societatea moldovenească să fie promovate cu mai multă insistență și consecvență valorile europene, inclusiv beneficiile incontestabile ale Acordului de Asociere. Štefan Füle a spus la această temă că, odată cu punerea în aplicare a prevederilor Acordului de Asociere, se vor spulbera multe dintre miturile anti-europene care sunt răspândite și circulă în Republica Moldova.

Oficialul european a reiterat susținerea Uniunii Europene a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și a remarcat că de avantajele integrării europene vor beneficia atât cetățenii, cât și societățile comerciale din țară, inclusiv din regiunea transnistreană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *