Studenții la Științe Politice pot merge în Ungaria la o școală de vară

slide_2
Foto:PC: ajsummerschool.eu

Centrul de Științe Politice și Sociale „Antall József” din Budapesta, Ungaria, invită studenții la o școală de vară în perioada 7 – 18 iulie, 2014.

„Antall József”  este o organizație independentă de partidele politice, fondată în 2010 în cooperare cu Universitatea Corvinus din Budapesta. Potrivit Mladiinfo, anul acesta centrul organizează pentru a doua oară o școală de vară pentru studenți, masteranzi și tineri profesioniști în domeniile științelor politice și sociale.

Programul are ca scop întărirea relațiilor dintre țările Europei Centrale și de Est. În cadrul acestuia tinerii au oportunitatea de a afla mai multe despre programul Visegrád sub forma unor cursuri și ateliere ținute de profesori, diplomați și experți.

Printre temele discutate, se vor include și: economia actuală, probleme de securitate internațională, aspecte ce vor viza identitatea națională și teme legate de cultură.

Școala de vară are ca obiectiv primordial schimbul intercultural și oferirea unei vederi generale studenților străini asupra Ungariei, prin diverse excursii și alte activități interactive.

Eligibilitate:

În program vor fi acceptați maxim 50 de participanți care au între 18 și 35 de ani. Bursele vor fi oferite studenților din domeniul Științelor Politice și Sociale, din cadrul țărilor Parteneriatului Estic, din care face parte și Moldova.

Costuri:

Organizatorii oferă burse tuturor participanților eligibili. Bursa acoperă cheltuielile de călătorie, cazare, masă și taxa de participare. Înregistrarea însă, este de 70 EUR.

Pentru a aplica, completează formularul de înscriere. Mai ai nevoie și de alte documente precum:

  1. #1. Dovada cunoașterii limbii engleze (certificat sau rezultatele unui test internațional acceptat).
  2. #2. Scrisoare de recomandare de la un profesor.
  3. #3. Scrisoare de motivare și CV, de câte o pagină fiecare.

 

Data limită de aplicare este 1 mai, 2014.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *