În Moldova se lansează prima Bibliotecă Stradală

slideshow_0003_DaneCountyCreditUnion3
Foto:PC: littlefreelibrary.org

Pe 23 aprilie, la Chișinău va avea loc lansarea primei biblioteci stradale, cu scopul de a aduce cărțile mai aproape de oameni.

Centrul Republican pentru Copii și Tineret “Artico” invită tinerii la lansarea primului proiect „Little Free Library” (Biblioteca Stradală) în Republica Moldova.

„Little Free Library” este o mişcare non-profit care a luat naştere în Statele Unite ale Americii, mai exact în Hudson, Wisconsin. Aceasta presupune construirea şi întreţinerea unor “adăposturi” pentru cărţi localizate în parcuri, staţii, grădini publice şi alte locuri preferate de locuitorii oraşelor.  Cititorii vor avea posibilitatea să împrumute cărţi şi să contribuie la dezvoltarea bibliotecilor stradale aducând cărţi noi. Scopul acestui proiect este de a scoate cărţile de pe rafturi şi încăperi închise pentru a le aduce mai aproape de oameni.

Evenimentul dedicat lansării primei biblioteci stradale în Moldova, va avea loc pe data de 23 aprilie, ora 13:00, în cadrul Centrului Republican pentru Copii şi Tineret “Artico”, Ştefan cel Mare, 169.

 

Biblioteca Stradală în proces de lucru PC: bestseller.md
Biblioteca Stradală în proces de lucru PC: bestseller.md
10168162_525134334262256_7256179282098071535_n
Biblioteca Stradală în proces de lucru PC: bestseller.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *