Igor Corman: Suntem deschiși pentru consultări pe baza Acordului de Asociere

ICorman-St.Petersburg-17.04.2014-2
Foto:Igor Corman la întrevedere cu Serghei Narîșkin, PC: parlament.md

Președintele Parlamentului Igor Corman optează pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și dezvoltarea cooperării cu partenerii tradiționali din Est atât pe dimensiunea bilaterală, cât și în cadrul CSI.

Declarația a fost făcută ieri, la Sankt Petersburg, de către șeful Legislativului în cadrul întrevederilor cu Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Serghei Narîșkin și Președintele Consiliului Adunării Federale a Federației Ruse, Președinte al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, Valentina Matvienko.

În cadrul întrevederilor cu cei doi oficiali ruși au fost abordate mai multe subiecte care vizează situația din regiune și prioritățile agendei bilaterale. În contextul discuțiilor despre criza din regiune, Igor Corman a pledat pentru stabilizarea situației, evitarea confruntării și prevenirea extinderii separatismului.

Cât privește agenda bilaterală, Președintele Parlamentului a accentuat importanța examinării subiectelor de ordin economic și comercial pe platforma Comisiei interguvernamentale de colaborare economică între Republica Moldova și Federația Rusă și a subliniat necesitatea soluționării problemei exportului vinurilor moldovenești pe piața rusă.

De asemenea, șeful Legislativului a exprimat deschiderea părții moldovenești pentru organizarea consultărilor pe marginea textului Acordului de Liber Schimb și Comerț Aprofundat între Republica Moldova și Uniunea Europeană, care va fi semnat în viitorul apropiat.

Părțile au convenit asupra dinamizării cooperării la nivelul grupurilor de prietenie și a Comisiei interparlamentare de colaborare dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Federală a Federației Ruse.

Reamintim că Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a participat joi, 17 aprilie curent, la Consiliul Adunării Interparlamentare a CSI, care s-a desfășurat la Sankt Petersburg, Federația Rusă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *