Aliona Petrovici – tânăra care de câțiva ani nu mai folosește produse de igienă cumpărate

collage
Foto:Aliona deja de câțiva ani își prepară singură săpunurile și cremele. PC: colaj #diez

Tânăra Aliona Petrovici deja de câțiva ani nu mai folosește produse de igienă cumpărate, ea le face singură. #diez a întrebat-o de ce a ales singură să își facă săpunuri și cum îi reușește asta.

#1. Aliona, povestește-ne despre ceea ce faci?

– Dacă e să vorbesc despre ceea ce fac, deja de câțiva ani mă folosesc doar de produse de igienă organice. Acasă, pentru spălarea vaselor, folosesc numai ingrediente naturale, la fel și pentru spălarea geamurilor, oglinzilor și chiar hainelor. Folosesc așa ingrediente cum ar fi: bicarbonat de sodiu, oțet, muștar.

#2. Ce ingrediente folosești când faci săpunuri?

– Săpunul îl fac pe bază organică, din ulei de cocos și diferite rădăcini de plante. Folosesc coloranți naturali care ar putea fi mâncați, cum ar fi: sucuri de legume, cacao. Mai adaug și substanțe de сurățare: cafea, nucă de cocos și cereale. Pentru aromă folosesc exclusiv uleiuri esențiale. Poate nu am o mare alegere de forme și culori, însă totul este organic și ecologic.

#3. Folosești doar produse ecologice. Dar care a fost efectul pentru tine, sau nu e nicio diferență?

– De când folosesc creme și produse făcute de mine, am uitat de piele crăpată pe mâini sau lângă buze. Cremele mă ajută să scap de riduri mici; la fel te ajută să scapi de coșuri. O cunoscută, care se folosește de produsele mele, a spus că nu mai are probleme cu articulațiile.

#4. Ai o gamă largă de produse, dar ce sfaturi ai oferi oamenilor care au probleme cu părul?

– Personal nu fac șampoane, este greu, dar e și mai greu e să alegi ingredientele pentru om. Diferiți oameni pot avea efecte diferite. Personal, spăl capul cu apă curată și părul îl clătesc cu apă filtrată, în amestec cu oțet de mere sau suc de lămâie. Este sfatul meu pentru toți, nu cheltuiți bani pe șampon, vă puteți spăla capul de câte ori vreți pe zi. Părul este curat, mătăsos și nu se electrizează.

#5. Ce mai prepari acasă?

– Fac aromatizanți naturali pentru cameră (în vazoane de sticlă), ele miros la câțiva metri în jur și se evaporă peste două-trei luni. Fac uleiuri pentru păr, substanțe de curățare pentru piele. Sunt mereu dispusă să răspund la orice întrebare, scrieți-mi pe Facebook, și cu siguranță veți primi un răspuns.

Săpunuri preparate de Aliona, PC: arhiva personală.
Săpunuri preparate de Aliona, PC: arhivă personală.
Săpunuri preparate de Aliona, PC: arhiva personală.
Săpunuri preparate de Aliona, PC: arhivă personală
Cremă preparată de Aliona, PC: arhivă personală
Cremă preparată de Aliona, PC: arhivă personală
Săpunuri preparate de Aliona, PC: arhiva personală.
Săpunuri preparate de Aliona, PC: arhivă personală
Săpunuri preparate de Aliona, PC: arhiva personală.
Săpunuri preparate de Aliona, PC: arhivă personală
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *