Deputatul Oleg Reidman a vorbit într-un amestec de limbi

Reidman_9
Foto:Oleg Reidman, PC: moldnews.md

Oleg Reidman a luat dreptul la replică, pentru i-a răspunde deputatului Liberal, Valeriu Munteanu, care s-a arătat nemulțumit față de faptul că unii deputați foloseau limba rusă în întrebările sale.

Deputatul comunist a venit cu o replică din amestecul limbilor Română, Rusă, Franceză și Engleză. Domnul Mihai Ghimpu nu a ezitat să vină cu un răspuns, zicând că Liberalii vor veni cu un proiect de lege care va stabili limba oficială a Parlamentului cea de stat, și nu a celei de comunicare. La rândul său, deputatul comunist Reidman a replicat prin fraze alcătuite din cuvinte din diferite limbi. Domnul Igor Corman nu a ezitat să îl felicite în germană.

Oleg Reidman a declarat că poate vorbi în orice limbă dorește, iar domnul Mușuc i-a replicat domnului Ghimpu că acesta are viziuni fasciste și xenofobe, limba rusă fiind una de comunicare interetnică.

Oleg Reidman, înainte de a intra în politică (2004), a fost membru al Comitetului Central al Partidului comuniştilor, a lucrat mai mult de unsprezece ani la asociaţiile de producţie „Sciotmaş” şi „Volna”, iar din 1988 până în 2002 a fost vicepreşedinte al grupului de companii „Agros-Intex” şi director adjunct al reţelei de magazine „Green Hills”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *