(video) Filmul „Și caii sunt verzi pe pereți” la Chișinău

si-caii-sunt-verzi-pe-pereti-265709l
Foto:„Și caii sunt verzi pe pereți” la Chișinău. Anunțul filmului

Aseară, 8 aprilie, a avut loc premiera filmului „Și caii sunt verzi pe pereți” în regia lui Dan Chișu. Filmul este o producție în totalitate românească și îi are în rolurile principale pe actorii: Anca Florescu, Adrian Titieni, Tudor Smoleanu și Ion Vișan.

„Este o poveste dublă, o poveste inspirată din destinul tragic al poporului românesc, care crede că ar putea fi asimilat cu destinul tragic al poporului moldovean. Mă refer la o celebră zicală care spune că „la omul sărac nici boii nu trag”. O poveste despre iluzia îmbogățirii, despre felul în care ne gestionăm această iluzie deoarece nu cred că există o persoană pe acestă planetă care nu s-ar fi gândit vreodată cum ar fi fost dacă era milionar”, a afirmat regizorul Dan Chișu.

dan-chisu-indragostit-de-viata-pe-mare-am-reusit-sa-prind-crab-la-arbaleta
Dan Chișu, regizorul filmului „Și caii sunt verzi pe pereți”. PC:ziarelive.ro

Istoria relatează două destine: cel al unui cuplu de tineri, care ar fi putut deveni bogați, celălalt urmărește povestea a doi adulți, care din cauza lipsei lor de cunoștințe atunci când vine vorba de tehnologia modernă, sunt păcăliţi de un spam primit pe e-mail, intră într-o loterie online falsă și pierd toate economiile lor. Poveștile se întâlnesc la sfârşit, când se pierde orice speranță și refuză singura lor şansă de a se îmbogăţi.

si-caii-sunt-versi-pe-pereti
Scenă din filmul „Și caii sunt verzi pe pereți”. PC: blogdecinema.ro
si-caii-sunt-verzi-pe-pereti-un-nou-film-dan-chisu-18432662
Scenă din filmul „Și caii sunt verzi pe pereți”. PC: jurnalul.ro

„Nu mai țin minte când am fost ultima dată la un film românesc, însă am rămas plăcut surprinsă de acesta. Mi-a plăcut sfârșitul pentru că este unul la care nu te poți aștepta. Noi mereu așteptăm „happy end-uri”, dar de fapt în viața reală ele nu persistă mereu. Pot spune că viitorul filmului românesc este unul mare și le urez succes celor care lucrează în acest domeniu”, a spus Ana-Maria Pancu, spectatoare la acest film.

Filmul a fost realizat în 2012 și a debutat la București.

Dan Chişu a jucat în filmele „Senatorul Melcilor” (1995), „Asfalt Tango” (1996), „Faimosul paparazzo” (1999), scurtmetrajul „Datorie” (2006), serialul TV „La urgenţă”. Debutează ca regizor în 2010 cu filmul de lungmetraj „WebSiteStory”, film la care a fost scenarist și producător. Mai apoi în 2011 a lansat a 2-a producţie regizată de el, „Ursul”. De asemenea, el a publicat și un roman autobigrafic „Singur sub duș”.

Vezi trailer-ul filmului mai jos:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *