(vox) Tinerii din Chișinău preferă alimentația sănătoasă pentru a evita vizitele la medici

8 Easy steps to fitness_aid708_1
Foto:Pe 7 aprilie a fost celebrată Ziua Mondială a Sănătății. PC: youthopia.in

Ieri, 7 aprilie, în întreaga lume a fost sărbătorită Ziua Mondială a Sănătății. Cu acestă ocazie, echipa #diez a făcut o plimbare prin Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” pentru a întreba cetățenii tineri ai capitalei ce fac ei pentru a se menține sănătoși.

Iată care au fost răspunsurile care le-am primit:

Irina Brașco, mamă: „Nu cred că am grijă de sănătatea mea la maxim, la fel ca mulți dintre noi. Am un copil mic și anume acest fapt mă motivează să acord mai multă atenție acestui detaliu. Încercăm să ne plimbăm la aer liber, minim 30 de minute în fiecare zi. Când nu aveam copil, puteam să nu ies trei zile din casă. Încerc să evit fastfood-ul și să mănânc corect: pregătesc bucatele acasă, consum multe fructe și legume în fiecare zi. La medic merg foarte rar.”

Margareta Pascal, elevă: „Mă strădui să nu mănânc fast-food deoarece acest tip de mâncare conține multe calorii. Consum foarte multe mere și nu beau apă rece odată ce am băut sau mâncat ceva fierbinte. Fac sport la școală și am mai practicat un an dansurile hip-hop.”

Carolina Naclașevschi, elevă: „Practic dansuri moderne și seara fac plimbări la aer curat. De asemenea, mă strădui să fac mai multe exerciții fizice. La fel, evit fastfood-ul în favoare fructelor și legumelor. Încerc să mă alimentez sănătos și să nu beau apă de la robinet ci filtrată. Merg la medic foarte des pentru a mă asigura că totul este bine.”

Janeta Șeptefrați, elevă: „Mănânc foarte bine și cred că acest factor mă menține sănătoasă. De exemplu, dimineața consum mere și fac exerciții sportive. Pe lângă asta practic un cerc de dansuri. Zilnic beau 2 litri de apă pentru că așa se recomandă. Vizitele la medic sunt rare din motiv că nu am timp.”

Nicolae Ravlov, student: „Mănânc și mă odihnesc la timp. Organismul este asemenea unui mecanism, atunci când acesta se defectează mergi să îl repari, la fel corpul uman când te simți rău atunci apelezi la medic. Nu consum fastfood, dar în schimb mănânc multe fructe și legume.”

Liuba Leon, studentă: „Mă alimentez sănătos și prepar singură mâncare. Încerc să merg cât mai mult pe jos. De exemplu, azi am ieșit cu laptopul în parc, pentru a mai lua o gură de aer curat.”

Din toate aceste răspunsuri observăm că tinerii noștri nu prea fac vizite la medic. Acest fapt ar trebui să stârnească o alarmă atât pentru noi, cât și pentru autorități. Totuși un aspect menționat mai de toți a fost alimentația corectă bogată în fructe și legume. Cu toate acestea noi vă recomandăm să întreprindeți o vizită la medic o dată în jumătate de an pentru a face un control general al stării sănătății voastre.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *