(video) Moldova la Eurovision: de două ori în top 10

collage
Foto:Istoria Moldovei la Eurovision

De 9 ani, Moldova încearcă să impresioneze europenii la concursul internațional Eurovision. Amintește-ți de reprezentanții țării noastre, de la „Boonika bate doba” și până în prezent.

Timp de 9 ani, Europa a găzduit pe scena Eurovision și reprezentanții Moldovei, care au reușit să obțină rezultate bune dar și mai puțin bune. Iată care este evoluția concurenților din Moldova la Eurovision, potrivit clasamentelor de pe site-ul concursului, Eurovision.tv.

#1. Republica Moldova a debutat în 2005 cu Boonika bate doba, băieții de la Zdob și Zdub reușind să se claseze pe locul 6 în finală, cu 148 puncte – acesta fiind cel mai bun rezultat obținut de Moldova în cadrul concursului.

#2. În 2006, Arsenium, Natalia Gordienko și Connect-R au reprezentat Moldova cu piesa Loca, care însă le-a adus doar locul 20, obținând 22 puncte.

#3. Natalia Barbu, a fost reprezentanta Moldovei în 2007, cu melodia „Fight”, clasându-se pe locul 10.

#4. În anul 2008, Moldova a obținut cel mai prost rezultat, nereușind să se califice în finală. Geta Burlacu, cu piesa A Century of Love s-a clasat pe locul 12 în semifinale.

#5. În 2009, Hora din Moldova a răsunat pe scena Eurovision de la Moscova. Nelly Ciobanu a reușit să obțină 106 puncte, clasându-se pe locul 14, în finală.

#6. În 2010, la Oslo, Sun Stroke Project și Olia Tira au reprezentat Moldova cu piesa Run Away. Din păcate aceștia au obținut doar 27 puncte și au venit acasă cu locul 22. Solo-ul de 30 de secunde al saxofonistului Serghei Stepanov a devenit extrem de popular pe internet, el fiind numit „The Epic Sax Guy”.

#7. În 2011, băieții de la Zdob și Zdub revin pe scena Eurovision cu So Lucky, obținând locul 12 în finală.

#8. Pasha Parfeni a reprezentant Moldova la Baku în 2012 cu piesa Lăutar, clasându-se pe locul 11.

#9. Pe locul 11 s-a clasat și Aliona Moon cu O mie, în 2013, la Malmö.

Anul acesta, Moldova va fi reprezentată în Danemarca, de Cristina Scarlat, cu piesa „Wild Soul”. Succes Cristinei!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *