(video) Sâmbătă, 12 aprilie, tinerii sunt invitați la o acțiune de salubrizare

Cimitirul_de_Onoare_Chisinau,_azi,_i
Foto:PC: Istoria.md

Arena Tinerilor Jurnaliști invită toți tinerii pe 12 aprilie, ora 10:00, la o acțiune de salubrizare a Cimitirului de Onoare din Chişinău, un monument devastat şi abandonat din sectorul Botanica al Capitalei.

Solicitat de #diez, coordonatorul ATJ, Sergiu Bulat a declarat că astfel, tinerii jurnaliști doresc să sensibilizeze oamenii pentru ca aceștia să păstreze curățenia orașului și să aibă grijă de mediul în care locuiesc. „A fost inițiativa a câtorva membri ai Arenei, ne-am gândit că e bine să facem o ieșire la aer liber, totodată a apărut ideea să o facem cu folos. Am decis că o acțiune de salubrizare ar fi perfectă, lucru în folosul comunității. Câțiva membri au mers în teritoriu și au identificat zona – Cimitirului de Onoarea”, precizează Sergiu.

Actualmente, rămășițele cimitirului înghesuit doar pe un spațiu de câțiva ari, între un centru comercial şi Biserica ridicată în Memoria Deportaților, apar ca o priveliște tristă. Prin mizeria găsită, imaginea depășește cu mult cea mai proastă gunoiște: blocuri de beton, sticle goale, hârtii, pachete de polietilenă împrăștiate şi mormane de gunoi uriașe – un adevărat rai pentru câinii vagabonzi şi boschetari. În aceste condiții se găsesc necropola cu osemintele eroilor militari din armatele a şase state participante la Primul Război Mondial (România, Rusia, Austro-Ungaria, Franţa, Polonia, Cehoslovacia şi Grecia) și ostașii căzuți în luptele din vara anului 1941.

Coordonatorul ATJ, Sergiu Bula, a menționat că din partea oamenilor este nevoie doar de dorința și dispoziție bună, inventarul va fi asigurat de către organizatori. Cimitirul de Onoare din Chişinău se află pe strada Decebal 17.

Victor Zaharia, reporter stagiar

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *