Din poveștile cu zmei Pinholes au ajuns la Spălătoria din Chișinău

1779877_579604008800513_714235342_n
Foto:PC: Daniel Robert Dinu

Ei sunt alternativi, ei nu-s ca toată lumea și ei vin azi la “Spălătorie” să vă cânte una, două, trei și patru. Cei care nu mai obosesc să spună că nu se organizează la noi concerte normale, sunt așteptați pe Eminescu, începând cu ora 21:00.

#1 Dacă ar fi să descrieți trupa voastră printr-o poveste care ar fi aceasta? Nu uitați să ne spuneți cu ce vă ocupați fiecare în afară de muzică, în caz că aceasta nu este singura voastră ocupație.

Pinholes: Cred că ar fi un basm. Cu zmei, eroi și victime colaterale, cu o intrigă lungă și un final în semn de intrebare. Vladimir este inginer de sunet, Alex – editor/designer audio, Vlad termină anul asta foto-video și eu (Sergiu) stomatolog. În ultimele șase luni ne-am ocupat intensiv de muzică, am mers într-o campanie lungă și consistența de cunoaștere și promovare a universului ”Pinholes.” Am trecut și pe la Chișinău în toamna ce a trecut, unde am cântat în deschidere pentru ”Vița de Vie.”

#2 Sunteți o trupă venită din underground. Cum se face muzică fără mari investiții?

Pinholes: Simplu și greu. Pentru a avea viteză și constanță, investiția principală devine timpul, iar detaliul esențial acestui drum ales este răbdarea. Avem în același timp libertatea totală asupra compoziților și deciziilor, alt detaliu ce cred că devine important pe parcurs.

#4 Cum ați caracteriza muzica pe care o faceți?

Pinholes: Un zgomot organizat, o gălăgie atractivă.

#4 Dacă nu ar fi muzica cu ce altceva v-ați ocupa?

Pinholes: Personal cred că m-aș orienta spre design industrial. Știu că Alex are licența în parașutism și cred că s-ar dedica mai mult zborului. Vladimir cred că ar continua într-o formă sau alta manipularea sunetelor și înregistrarea lor. Vlad ar fi degustător de vinuri.

PC: Daniel Robert Dinu
PC: Daniel Robert Dinu

#5 Care sunt visele voastre?

Pinholes: Ca artist trăiești cu visul  de a schimba ceva în oameni. Să trezești un sentiment, o dorință sau să ridici un semn de întrebare.

#6 Se spune că muzica unește oamenii, dar astăzi când ea este atât de diferită, care mai bună, care mai comercială, își îndeplinește ea încă misiunea?

Pinholes: Sigur că da. Atât timp cât nu ne definim prin ceea ce detestăm. Personal, încă nu am întâlnit pe cineva care să nu arate o atracție față de muzică.

#7 La ce lucrați acum? Care vă sunt planurile de viitor?

Pinholes: La o meritată pauză de trei săptămâni. Pregătim piese noi și punem bazele noului album. Vă puteti aștepta ca data viitoare când venim șă fie un concert de lansare. Dar până atunci avem de susținut al doilea concert în Chișinău. Cu noi am adus o formație nou apăruta pe harta underground, ”Nava Mamă” din Cluj.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *