Ana Guțu cere președintelui CCA să oprească porpaganda rusă

Ana Gutu
Foto:Ana Guțu, PC: politik.md

Deputatul Liberal Reformator a scris un demers în care solicită președintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Marian Pocaznoi, să oprească propaganda posturilor rusești de radio și televiziune, retransmise pe teritoriul Republicii Moldova.

„Rugăm să solicitaţi distribuitorilor de posturi Radio şi canale TV retrnasmise din Federația Rusă pe teritoriul Republicii Moldova, prin frecvențe terestre sau eter, ca buletinele de știri şi emisiunile de dezbateri politice produse în Federaţia Rusă şi distribuite pe teritoriul Republicii Moldova să fie înlocuite cu alte emisiuni, de exemplu, știri europene, republicane sau locale, emisiuni de muzică, enciclopedie sau divertisment”, scrie în demers.

Amintim că judecătoria din Kiev a dispus suspendarea difuzării posturilor TV rusești pe teritoriul Ucrainei. Motivele invocate de această instanţă au fost următoarele: „activitatea posturilor nu corespunde legislatiei ucrainești, şi există dovezi precum că cu ajutorul unor informaţii părtinitoare aceste canale alimentează separatismul, incită la ură etnică şi război”, scrie doamna Guțu.

„Ținând cont de faptul că spațiul informațional este parte componentă a sistemului de securitate națională și că motivele invocate mai sus sunt plauzibile şi aplicabile inclusiv pentru Republica Moldova, în condiţiile în care aceleaşi canale sunt difuzate şi pe teritoriul republicii noastre, consider imperios necesar luarea măsurilor de protecţie pentru stoparea propagandei rusești pe teritoriul Republicii Moldova.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *