Recenzia cărții ”În altă viață” de Marc Levy

marclevy
Foto:O carte despre dragoste PC: summer-99.blogspot.com

Reţineţi un lucru din tot ce v-am povestit. Se întâmplă uneori ca două suflete să se întâlnească pentru a nu mai forma decât unul singur. Şi-atunci depind pentru totdeauna unul de celălalt. Sunt de nedespărţit şi se vor căuta neîncetat, din viaţă în viaţă.

Dacă, în cursul unei existenţe terestre, o jumătate ar ajunge să se separe de cealaltă, să rupă jurământul care le leagă, cele două suflete s-ar stinge de îndată.Unul nu-şi poate continua călătoria fară celălalt.

Este primul roman scris de Marc Levy pe care l-am citit şi trebuie să recunosc că n-am fost dezamăgit, din contra, am fost motivat să citesc şi alte romane scrise de el. Este un roman de dragoste care te intrigă cu fiecare pagină din ce în ce mai mult. O carte bună pentru relaxare şi pentru cei ce vor să i-a o pauză de la cărţile care te solicită.

Pornind de la o sugestie metempsihotica (tranmigraţia sufletelor, reîncarnarea succesivă) autorul expune cititorului o regăsire a două suflete care pe parcurs formează unul singur. 

Romanul începe cu o scrisoare care aparent nu are legătură cu relatările ulterioare. În opinia mea, este un mod ingenios de a începe romanul, pe mine m-a făcut curios.

Jonathan si Peter, doi prieteni pasionaţi de pictură, pleacă la Londra. Jonathan, fiind istoric şi expert în domeniul artei, pentru a atesta autenticitatea câtorva tablouri ale pictorului sau preferat, iar Peter, fiind ogranizator de licitaţii, pentru a organiza licitaţia tablourilor. Totul pare obişnuit până Jonathan nu o întâlneşte pe proprietara galeriei unde trebuie sa fie expuse tablourile, Clara, iar această întâlnire care îi oferă o senzaţie de déjà vu îi va schimba viaţa. Intriga devine mai accentuată când Jonathan descoperă un tablou nesemnat al pictorului, iar încercarea de a atesta autenticitatea tabloului îi va apropia pe Clara şi Jonathan, care desoperă că se produce ceva neobişnuit când sunt unul lângă celălat. Pe măsură ce timpul trece ies la iveală noi secrete şi totul capăta sens, cei doi constată uimiţi că misterul tabloului are legătră cu ei, iar deznodământul e de-a dreptul uimitor.

Nu pot să spun că e tocmai un roman de suspans, dar totuşi cu fiecare pagină citită romanul m-a intigat din ce în ce mai mult şi n-am mai lăsat cartea până nu am terminat-o. Cum am mai spus, e o carte bună pentru a te relaxa şi a primi plăcere de la lectură. Vei descoperi o minunată poveste de dragoste care sunt sigur că-ţi va plăcea.

Recenzie de Vadim Ungureanu pe bookinfo.eu

Taguri: #Recenzii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *