O nouă moțiune de cenzură propusă de comuniști

1002675_714127388609791_640090704_n
Foto:Ședința Parlamentară, PC: parlament.md

Fracțiunea partidului Comunist din Moldova a înaintat o nouă moțiune de cenzură asupra activității Guvernului. Moțiunea a fost înaintată pe motivul „alinierii” Republicii Moldova la sancțiunile UE față de Federația Rusă, decizie care ar fi fost luată la propunerea ministrului de Externe Natalia Gherman de către prim-ministrul Iurie Leancă.

Comuniștii califică decizia Guvernului drept ilegală și îl acuză pe premierul Iurie Leancă de faptul că și-ar fi depășit atribuțiile. „Alinierea la sancțiunile UE trebuia adoptată printr-un act normativ. Premierul nu poate să-și asume asemenea hotărâri. Acest lucru a fost făcut în mod netransparent și pe ascuns. Moldova a luat parte deschis la o situație de conflict prin această decizie. Toate aceste acțiuni aduc prejudicii imaginii țării noastre”, a declarat Postoico.

După ce preşedintele Parlamentului a remarcat că demult deputaţii comunişti nu au iniţiat vreo moţiune de cenzură, liderul fracţiunii PCRM, Maria Postoico, a spus au decis să îi mai distreze pe ceilalţi deputaţi.

Moţiunea va fi dezbătută joia viitoare în cadrul şedinţei în plen a Parlamentului.

Reamintim că Moldova s-a alăturat sancțiunilor impuse de UE foștilor demnitari ucraineni săptămâna trecută. Ulterior însă, reprezentanții ministerului de externe au precizat că Moldova nu s-a aliniat sancțiunilor aplicate în cazul Federației Ruse.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *