Natalia Gherman merge la Moscova, Serghei Lavrov vine în Chișinău

natalia_gherman_radiochisinau_md
Foto:Natalia Gherman, PC: noi.md

Ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Natalia Gherman, va merge pe 4 aprilie în Moscova, unde se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Ministrul a spus că în cadrul întrevederilor se va discuta şi despre vizita premierului Iurie Leancă la Moscova, spre sfârşitul lunii mai, care va avea o întâlnire cu premierul rus, Dmitri Medvedev.

Ministrul a spus că Republica Moldova şi Rusia au multe subiecte de discutat şi rezolvat şi în acest sens nu există niciun subiect tabu. De asemenea, părţii ruse i se va prezenta prevederile Acordului de Asociere şi Zonei de Liber Schimb cu UE, care au fost solicitate de către acesta. Ministrul a spus că prevederile Acordului au fost traduse şi în limba rusă deja şi pot fi discutate la o întâlnire bilaterală, a spus ministrul la emisiunea „Politica” de la postul de televiziune TV7.

De asemenea, se vor discuta şi subiecte din domeniul migraţional fiind posibil ca la întrevederea dintre Iurie Leancă şi Dmitri Medvedev să fie semnat un acord bilateral în domeniul gestionării proceselor migraţionale.

Se va discuta şi despre vizita ministrului rus, Serghei Lavrov, la Chişinău către sfârşitul lunii aprilie. „Noi avem nevoie acum de acest dialog. Trebuie să abordăm acum toate subiectele complicate şi dificile pentru soluţionarea lor”, a menţionat ministrul.

Ministrul a mai spus că se pregăteşte şi vizita vicepremierului pentru reintegrare, Eugen Carpov, la Moscova. Această vizită va fi precedată de vizita viceministrului afacerilor externe rus, Grigorii Karasin, la Chişinău, pe 2 aprilie

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *