Monica Macovei: Crizele politice cer soluții de criză

Screenshot_2
Foto:Monica Macovei și Ion Hadârcă, PC: captură video/prives.eu

Afirmația a fost făcută astăzi de Monica Macovei în cadrul conferinței de presă susținute de copreședinții Comitetului de Cooperare Parlamentară UE – Republica Moldova, Ion Hadârcă și Monica Macovei.

”Am încheiat ședința comitetului de cooperare parlamentară dintre Moldova și Parlamentul European, vorbim de 5 ani de astfel de ședințe. În cadrul delegației au fost 3 europarlamentari. În acești cinci ani de zile dacă este să vorbim despre succesele noastre trebuie să vorbim despre liberalizarea vizelor, răspund la întrebările negative ce vizează locurile de muncă, sau mai bine zis incapacitatea de angajare. Dacă găsești loc de muncă vei primi permis de muncă, însă dreptul pentru loc de muncă spre exemplu România l-a primit pe 1 ianuarie 2014. Este un pas foarte important politic care arată încrederea UE în Republica Moldova. Mai faceți un pas, semnați Acordul și veți primi mai mulți investitori și încredere. Nu statul creează locuri de muncă, ci sectorul privat, statul la rândul său trebuie să faciliteze sectorul privat.” a spus Monica Macovei.

Crizele politice cer soluții de criză, trebuie soluții de criză pentru Moldova și Ucraina, răspunsul de criză a UE pentru Moldova este semnarea cât mai rapidă a Acordului de Asociere și integrarea în Uniunea Europeană. Integrarea nu înseamnă ceva împotriva Federației Ruse. Am auzit de la PCRM că UE are avantajul de la Integrarea Moldovei, însă nu este adevărat, vor crește exporturile și nu importurile, care vor genera locuri de muncă și vor crește investițiile. Integrarea este pentru beneficiul oamenilor în primul rând. ” a adăugat Monica Macovei.

”UE înseamnă drepturi individuale pentru oameni, bani pentru dezvoltare, piață pentru sectorul privat, fonduri care vin spre oameni și sunt cu mult mai greu de folosit pentru scopuri personale sau de furat” a adăugat europarlamentarul din România.

Ion Hadârcă a mulțumit copreședintelui Monica Macovei pentru aportul pe care îl aducea în calea spre semnarea Acordului de Asociere. ”Ziua de astăzi a fost dedicată deplasării în Transnistria, și cred că această experiență a fost cea mai tulburătoare” Ion Hadârcă s-a referit la discuțiile cu Monica Macovei pe tema corupției, reformelor și calea integrării europene.

Monica Macovei a avut în cadrul vizitei întrevederi cu Igor Corman, și Premier Ministrul Iurie Leancă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *