5 milioane de lei pentru lucrările de aplicare a marcajului rutier în Chișinău

s4c76ba367f466
Foto:PC: photos.casata.md

Pe parcursul săptămânii curente, muncitorii întreprinderii municipale „Exdrupo” vor aplica marcajul rutier pe mai multe străzi din capitală. Prioritate au arterele amplasate la ieşirea şi intrarea în oraş, dar şi trecerile pietonale din preajma instituţiilor de învăţământ.

Solicitat de IPN, şeful adjunct al întreprinderii, Vasile Panico, a menţionat că, pe parcursul săptămânii curente, sunt preconizate lucrări pe str. Calea Ieşilor, bd. Mihai Viteazu şi str. Petricani. Lucrările sunt efectuate doar pe parcursul zilei din cauza temperaturilor joase care mai sunt înregistrate noaptea şi nu permit aplicarea vopselei. Săptămâna trecută, a fost aplicat marcajul longitudinal rutier pe Şoseaua Munceşti, strada Dacia, spre satul Sângera.

Pentru marcajul tuturor trecerilor pietonale şi pentru procurarea indicatoarelor rutiere noi din bugetul municipal s-a alocat suma de 5 milioane de lei. Vopseaua aplicată este importată din Belarus şi, potrivit certificatului de conformitate, are o rezistenţă de cel puţin trei luni.

Municipalitatea reînnoieşte marcajele rutiere de două ori pe an: primăvara şi toamna, la începutul anului şcolar. Pe străzile din capitală există circa 10 mii de indicatoare rutiere şi peste 360 de treceri pietonale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *