Un salon internațional de carte va avea loc la Chișinău la începutul lunii aprilie

5329a591bd5bf
Foto:PC: bncreanga.md

Între 3 şi 6 aprilie la Chișinău se va desfășura ediția a XVIII-ea a Salonului Internațional de Carte pentru Copii şi Tineret.

Claudia Balaban, directorul Bibliotecii Naţionale pentru Copii „I. Creangă” a specificat pentru agenția MOLDPRES că în cadrul salonului vor avea loc expoziții, lansări de carte, de ilustraţii de carte în original.

Totodată, se va desfăşura simpozionul „Servicii inovative de bibliotecă pentru copii şi adolescenţi” şi Forumul copiilor-laureaţi ai Concursului Republican „Pagini din istoria familiei mele”.

Un juriu alcătuit din reprezentanți ai uniunilor de creație, bibliotecilor şi ai publicului cititor va acorda premiile “Ion Creangă”, „Grigore Vieru”, „Igor Vieru”, “Cartea anului”, “Simpatia copiilor” şi altele.

Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău, lansat în aprilie 1997, este unul dintre cele mai importante evenimente culturale ce au loc în ultimii ani în Republica Moldova. Menirea acestei acţiuni este de a susţine editarea şi difuzarea cărţii pentru copii şi tineri, promovarea cărţii de un înalt nivel artistic şi sprijinirea celor ce contribuie la crearea şi editarea publicaţiilor pentru copii.

5329a591bd5bf

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *